CGI kanshebber voor Nationale ICT Milieu Awards

12 juni 2013 Consultancy.nl

Morgen worden in De Broodfabriek (Rijswijk) de winnaars bekend gemaakt van de Nationale ICT Awards 2013. Negen organisaties/projecten zijn genomineerd in drie categorieën, waaronder CGI.
 
De ‘Nationale ICT Awards’ worden jaarlijks georganiseerd door Nederland ICT, een branchevereniging van ruim 550 ICT-bedrijven. Drie prijzen worden uitgereikt: ‘ICT Innovatie Award’, ‘COMMIT/Award’ en ‘ICT Milieu Award’.
 
ICT Milieu Award
De ICT Milieu Award wordt toegekend aan de meest aansprekende en innovatieve ICT-toepassing om energieverbruik te verminderen, recycling te bevorderen en de druk op de winning van schaarse grondstoffen te reduceren. Het project ‘Jouw Energie Moment‘, een initiatief van o.a. energieleverancier Enexis en CGI, is een van drie genomineerden voor de prestigieuze prijs.
 
CGI - Nationale ICT Milieu Awards 2013
 
Jouw Energie Moment
Met ‘Jouw Energie Moment‘ hebben de initiatiefnemers in de Muziekwijk in Zwolle een duurzame woonwijk ingericht, om te onderzoeken of consumenten bereid zijn flexibel om te gaan met hun energieverbruik.

Deelnemende bewoners krijgen, door slimme apparatuur, inzicht in hun energieverbruik en de eigen energieopwekking via zonnepanelen. Bovendien krijgen zij door het zogenaamde ‘Energy Management System’ inzicht in hoe ze hun energieverbruik efficiënt kunnen verdelen. Zo kunnen consumenten op basis van weersvoorspellingen en dynamische energietarieven zelf aangeven wanneer hun slimme huishoudelijke apparaten energie moeten gebruiken.
 
Zie voor meer informatie het bericht ‘Logica ondersteunt woonwijk met smart grid oplossing’.

Nieuws

Meer nieuws over