Amsterdam ArenA stadion consultant van WK2022

07 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Het organisatiecomité WK2022 heeft Amsterdam ArenA benoemd tot ‘Stadium Operations Consultants’ voor de 2022 FIFA World Cup in Qatar. De voetbalstadion-specialisten gaan onder meer assisteren bij de ontwikkeling van businesscases voor alle stadions. Daarnaast gaan ze tijdens de bouwfase alle wedstrijdlocaties technisch beoordelen op verschillende commerciële en operationele aspecten.
 
Amsterdam ArenA is de eigenaar van het multifunctionele voetbalstadion van Ajax in Amsterdam. Naast het exploiteren van het stadion verdient het bedrijf ook wereldwijd geld als stadionadviseur – klanten zijn onder andere Donbass Arena (Oekraïne), het stadion van Spartak Moskou in Rusland en het Olympisch Stadion in Berlijn. Ook is Amsterdam ArenA betrokken bij de het dagelijkse management van twee stadions die zijn gebouwd voor het WK2014 in Brazilië.
 
Stadium Operations Consultants
 
De consultants gaan de komende jaren kosten en baten analyses uitvoeren voor alle wedstrijdlocaties van het WK, zoals stadions, stadionterreinen en trainingslocaties. Tijdens de bouwfase worden alle stadions technisch beoordeeld op operationele aspecten, inclusief catering en commerciële strategieën, stadion management, veiligheid en beveiliging, onderhoud van het veld en de gebouwen en integratie van technologie. Ook zal een kritische blik worden geworpen op de trainingsvelden.
 
Henk Markerink, CEO van Amsterdam ArenA, zegt: “Wij zijn zeer vereerd en verheugd deel uit te maken van het WK2022-team. Door ons in dit vroege stadium bij de organisatie te betrekken en ons de programmabrede strategieën voor diverse onderwerpen te laten ontwikkelen, kunnen wij optimaal bijdragen aan de organisatie van het wereldkampioenschap”.