Ernst & Young sponsor Startupbootcamp High Tech XL

30 mei 2013 Consultancy.nl

De wereldwijde organisatie Startupbootcamp heeft een nieuw accelerator-programma gelanceerd in Nederland: ‘Startupbootcamp High Tech XL’. De Startupbootcamp wordt gevestigd in de High Tech Campus van Eindhoven, een regio die onlangs door het ICF nog werd verkozen tot de ‘slimste regio ter wereld’. Ernst & Young heeft zich verbonden als partner van ‘Startupbootcamp High Tech XL’.
 
De startup accelerator geeft de beste high tech-startups van over de hele wereld de kans in drie maanden tijd te accelereren. De organisatie gaat de komende jaren in verschillende steden wereldwijd zogenaamde ‘Pitch Dagen’ organiseren om de beste ideeën te werven. Het doel is om de komende drie jaar meer dan 1.200 aanmeldingen van high tech-startups uit de gehele wereld te ontvangen en er daarvan uiteindelijk dertig te accelereren. De verwachting is dat het merendeel van de startups zich uiteindelijk definitief in de regio Eindhoven zal gaan vestigen.
 
Ernst & Young - HighTechXL
 
“Wij zijn verheugd het succesvolle Startupbootcamp-programma naar Eindhoven te halen en een speciaal High Tech accelerator-programma te starten waarbij we de ontwikkeling van tien startups per editie gaan versnellen. Het is de snelste manier om goede teams en ideeën naar een hoger niveau te tillen en zo bij te dragen aan de innovatieve kracht van de regio” zegt Guus Frericks, een van mede-oprichters van Startupbootcamp High Tech XL.
 
Ernst & Young
Patrick Gabriëls, partner bij Ernst & Young en ook mede-oprichter, voegt toe: “We zijn heel blij dat we met het Startupbootcamp High Tech-programma kunnen bijdragen aan het versterken van het ondernemersklimaat in deze regio. We willen de meest talentvolle ondernemers en ontwikkelaars de kans geven hun high tech-startup in Eindhoven op te zetten en te laten groeien in dit internationale high tech-ecosysteem”.
 
Vanuit het adviesbureau zijn ook Carolien Sandee, Martijn Kuijer en Broos Bakens betrokken.

Nieuws