Ernst & Young hoofdsponsor van Dames Rugby Sevens

20 mei 2013 Consultancy.nl

Ernst & Young heeft zich verbonden als hoofdsponsor van het Dames Rugby Sevens Programma. Met de steun van de accountants- en adviesorganisatie wil de Nederlandse Rugby Bond (NRB) de volgende stap zetten in de professionaliseringsslag van de sport. Ook denkt de Rugby Bond een serieuze kans te maken op een medaille tijdens de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro*.
 
Rugby Sevens is een snelle en aantrekkelijke sport. De teams tellen zeven spelers, een wedstrijd duurt 14 minuten en elke minuut wordt er gescoord. Het is voor de toeschouwer spectaculair, maar binnen het veld staat fair play bovenaan. In Rio zullen 12 landenteams strijden om goud. Op de wereldranglijst staan de Dutch Seven Ladies nu op de zesde plaats.
 
Ernst & Young - Nederlandse Rugby Bond

Reactie van NRB
“Topsport geldt niet alleen op het veld, maar ook voor de organisatie achter het programma. Daar kan Ernst & Young bij helpen. En met méér dan alleen geld, omdat ze al ervaring hebben bij het professionaliseren van sportbonden (Ernst & Young is al jaren Partner in Sport van het NOC*NSF, red.). Dus een prima match” zegt Krijn van Schutter van de NRB.
 
Ook de hoofdcoach van de Rugby Sevens, Gareth Gilbert, is verheugd met de steun van het adviesbureau: “Willen we op de Olympische Spelen een top-3 klassering halen, dan moet het team nu dagelijks topprestaties leveren. Als de organisatie goed in elkaar zit, kunnen wij ons op trainen en spelen richten. En precies die focus is nodig om goed voor de dag te komen”.
 
Reactie van Ernst & Young
Chiel Smit van Ernst & Young: “Dit team heeft potentie, heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld en zal er alles aan doen om dat doel te bereiken. Die gedrevenheid en dat enthousiasme spreken ons zeer aan en we kunnen de Sevens Ladies een duwtje in de rug geven om de ambities waar te maken.”
 
* Rugby Sevens wordt voor het eerst een Olympische sport in Rio de Janeiro 2016.

Nieuws

Meer nieuws over