Simon-Kucher & Partners groeit met dubbele cijfers

17 mei 2013 Consultancy.nl

Simon-Kucher & Partners heeft een sterk eerste kwartaal van 2013 achter de rug. Het internationale marketing en strategie consultancy bureau behaalde een omzet van €37.5 miljoen wereldwijd – 11% hoger dan in Q1 2012. De groei werd gerealiseerd in alle regio’s, waaronder het sterk door de crisis getroffen Europa en de VS.

Vorig jaar beleefde het adviesbureau al een topjaar. De jaaromzet van Simon-Kucher & Partners steeg met 19% naar €144 miljoen. Het van oorsprong Duitse advieskantoor heeft de ambitie uitgesproken om in 2016 de mijlpaal van €250 miljoen omzet te hebben bereikt. 

“Alles gaat volgens plan. De komende maanden zien er zeer positief uit” zegt Simon-Kucher & Partners CEO Georg Tacke. Hij verwacht een totale omzet van €160 miljoen in 2013 en is ervan overtuigd dat het bedrijf goed op weg is om de ambitieuze 2016 doelstelling te behalen.

Simon Kucher & Partners - Growth

Nieuwe kantoren
De belangrijkste aanjager van Simon-Kucher’s groei is de marktintrede in nieuwe markten. Vorig jaar opende het adviesbureau kantoren in Dubai en Istanbul en dit jaar staan São Paulo (Brazilië) en Santiago (Chili) op de planning. Met deze nieuwe kantooropeningen heeft de consulting firma in totaal 27 kantoren wereldwijd.

Het Nederlandse kantoor is in 2008 geopend en telt inmiddels zo’n 20 consultants. Managing Director van Simon-Kucher & Partners Amsterdam is Onno Oldeman.

Recruitment
In het eerste kwartaal van dit jaar nam Simon-kucher & Partners 50 nieuwe consultants aan, waardoor het totaal aantal werknemers wereldwijd bij ongeveer 690 ligt. In de loop van het jaar worden er naar verwachting nog 100 mensen aangenomen.

Nieuws

Meer nieuws over