Innovatie adviesbureau FAQTORi opgericht

20 mei 2013 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Innovatie adviesbureau FAQTORi opgericht
Twee voormalige medewerkers van de Rabobank, Tony van der Hulst en Marcel Boeren, hebben onlangs besloten de bankensector te verlaten om een eigen adviesbureau op te starten: FAQTORi. Het boutique adviesbureau specialiseert zich in innovatie en helpt opdrachtgevers met het creëren van een innovatieve cultuur en het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en concepten. Om meer te weten over FAQTORi, de dienstverlening en de ambities stelde Consultancy.nl 4 vragen aan mede-oprichter Tony van der Hulst.

Wat was de motivatie om een eigen adviesbureau op te richten?
FAQTORi is begin 2013 opgericht toen het signaleerde dat veel bedrijven moeite hebben zich te onderscheiden. Continu innoveren is de oplossing om zowel op korte als lange termijn onderscheidend te zijn in de markt. FAQTORi excelleert in innovatie - met focus op het gehele innovatieproces - en wij helpen onze klanten innovatiever te worden. FAQTORi zorgt vanuit zijn visie dat organisaties in Nederland weer gaan behoren tot de top van de wereld en zich blijvend kunnen onderscheiden.

Waar bestaat de dienstverlening van FAQTORi uit?
Samenwerken met FAQTORi kan op twee manieren. Wij nemen het innovatieproces uit handen in onze proeftuin of helpen bedrijven zelf om innovatiever te worden. In de proeftuin ontwikkelen we met een multidisciplinair team in opdracht van klanten een nieuwe dienst, product of concept. Van marktonderzoek, naar brainstormen, prototypen van nieuwe concepten, testen bij de gebruikers tot uiteindelijk implementatie bij onze klanten. Alle factoren die van invloed zijn op het innovatievermogen zijn in onze proeftuin aanwezig, waardoor we maximaal innovatief zijn en met verrassende oplossingen komen.

Als organisatie zelf innovatiever worden betekent dat FAQTORi zijn 'best practice' vertaald naar de specifieke context van een organisatie. We helpen onze klanten bij de implementatie van het innovatiesysteem en leren bijbehorend gedrag aan medewerkers en management.

FAQTORi

Samengevat: FAQTORi ontwikkelt nieuwe producten, diensten of concepten in de proeftuin of treedt op als implementatiepartner voor klanten die zich door een innovatieve organisatiecultuur blijvend willen onderscheiden.

De adviesbranche gaat door een moeilijke periode. Ook blijkt dat adviesbureaus weinig onderscheidend vermogen hebben. Hoe gaat FAQTORi zich onderscheiden?
FAQTORi onderscheidt zich door zijn totaalpropositie. Elk vernieuwingsvraagstuk kunnen wij aan en het concept van de proeftuin is uniek in Nederland. FAQTORi is geen consultancypartij. In onze proeftuin zijn we een product-/ dienstontwikkelaar  voor onze klanten en wanneer we een innovatie cultuur bij onze klanten creëren treden we op als implementatiepartner. In het laatste geval nemen we onze klanten bij de hand en geven we stap voor stap gezamenlijk de verandering vorm, waarbij wij kennis en ervaring inbrengen en de regie bewaken om het eindresultaat te behalen.

Welke ambities heeft FAQTORi voor de komende 3 tot 5 jaar?
Over 3-5 jaar denken potentiële klanten bij innovatie primair aan FAQTORi. In ieder traject hebben we aantoonbaar resultaat geleverd. FAQTORi is de nummer 1 partij in Nederland (Europa) op het gebied van innovatie. De kwaliteit van onze dienstverlening is belangrijker dan kwantitatieve groeiambities.

Bio Tony van der Hulst
Tony van der Hulst heeft een achtergrond in innovatiemanagement, marketing en werktuigbouwkunde. Hij begon zijn loopban bij de Rabobank, eerst als innovatiemanager binnen de ICT tak, vervolgens werkte hij een aantal jaren als informatiemanager/ ICT architect. De afgelopen drie jaar was hij als Adjunct Directeur verantwoordelijk voor de Lean Competence Center van de bank.

Bio Marcel Boeren
Marcel Boeren heeft een achtergrond in finance, ICT en innovatiemanagement. Hij werkte voor o.a. Schretlen & Co als Manager Finance & Control en in diverse functies bij de Rabobank. In eerste instantie was hij binnen de Rabobank verantwoordelijk voor Finance & Control binnen Private Banking, daarna was hij financieel verantwoordelijk voor de divisie Groep ICT/Beheer & Exploitatie.