Niche adviesbureau Soulve Innovations opgericht

07 maart 2011 Consultancy.nl

De advieswereld is een nieuw adviesbureau rijker: Soulve Innovations. De startup uit Utrecht is opgericht door Vincent Schot en Jeroen van Dalen, twee jonge ondernemers die onlangs zijn afgestudeerd aan de Universiteit Twente. Soulve Innovations gaat zich richten op vraagstukken op het gebied van organisaties en het realiseren van verandering.
 
Naam Soulve Innovations
De naam van het adviesbureau is ontstaan uit de gedachte dat niet het advies maar de daadwerkelijke oplossing centraal staat. Het werken vanuit een eigen visie op hoe een betere wereld er uit ziet is kenmerkend. "De organisatie werkt aan duurzame verandering die niet alleen bijdraagt aan een 'betere wereld' maar ook blijvend is. Oplossingen voor dit type vraagstukken komen tot stand vanuit de stevige interne overtuiging dat de gekozen oplossing daadwerkelijk verbetering brengt, waarmee Soulve staat voor het bieden van oplossingen met bezieling", zegt mede-oprichter Vincent Schot.
 
Business model
Volgens de oprichters gaat Soulve Innovations via “nieuwe en frisse ideeën” complexe vraagstukken doorgronden. Drie pijlers staan centraal in het business model van Soulve Innovations: het verbinden van mensen en organisaties, kennis toegankelijk maken door vernieuwende inzichten te bieden en tot oplossingen komen die op maat zijn ontwikkeld en daarom daadwerkelijk impact hebben. “Dit doen we door organisatorische, technische, veranderkundige kennis en kennis van design en ontwerp samen te brengen” aldus mede-oprichter Jeroen van Dalen.
 
Soulve - Business model
 
Verandermanagement
Naast het ontwikkelen van beleidsstukken en concepten neemt aandacht voor verandermanagement ook een prominente plek in de dienstverlening van Soulve Innovations. Vincent licht toe: “Een oplossing hoeft vaak niet ingewikkeld te zijn, in tegendeel! Oplossingen die gedragen worden door mensen en organisaties zijn de oplossingen waar zij zelf toe komen, waarbij wij hen helpen de oplossingen te selecteren die het grootste effect bewerkstelligd maar het minst ingrijpend is”.

Nieuws

Meer nieuws over