Accenture investeert 400 miljoen in cloud diensten

24 april 2013 Consultancy.nl

Cloud Computing is hot. Volgens Gartner groeit de markt voor cloud diensten dit jaar met 18,5% tot een totaalbedrag van $131 miljard wereldwijd. Ook in Nederland neemt de vraag naar cloud computing explosief toe - de marktomvang verdubbelde bijna in 2012 ten opzichte het jaar ervoor. Voor de adviesmarkt biedt deze ontwikkeling megakansen en grote ICT adviesbureaus maken gretig gebruik hiervan door hun cloud dienstverlening en proposities fors uit te breiden.
 
En zo ook Accenture. Het adviesbureau heeft aangekondigd dat zij de komende 2 jaar meer dan $400 miljoen gaat investeren in cloud computing. Deze investeringen worden vespreid over drie gebieden: verbetering van Accenture’s bestaande cloud platform, nieuwe technologie in ‘blurred cloud diensten’ en het bevorderen van de vaardigheden van adviseurs door middel van training & ontwikkeling.
 
Accenture Cloud platform
Accenture beschikt over een bestaand Accenture Cloud platform dat reeds wordt ingezet bij meer dan 200 projecten, waarbij “Accenture haar klanten helpt om veilig gebruik te maken van de cloud met bewezen technologie en bedrijfsprocessen”, aldus Jack Sepple, Global Senior Managing Director Cloud bij het adviesbureau. Het platform biedt veilige, schaalbare, pre-geïntegreerde en bedrijfsklare cloud diensten, geautomatiseerde provisioning door een self-service portal en bovendien monitoring, metering en centralised chargebacks op basis van ‘pay as you go’.

Accenture - Clouddiensten
 
Blurred cloud diensten
Diverse consultancybedrijven, leveranciers, integratiespecialisten en overige IT bedrijven werken inmiddels met cloud. De markt is intussen zeer complex geworden o.a. qua aanbod. Daardoor kunnen veel diensten van de diverse partijen geïntegreerd worden of gezamenlijk aan de klant aangeboden worden. De investeringen in deze zogenaamde blurred cloud diensten zijn bedoeld om deze integratietrajecten te bevorderen.
 
Training
Het adviesbureau heeft op dit moment 6,700 getrainde cloud professionals. Dit aantal zal in aanloop naar 2015 naar verwachting meer dan verdubbelen, met als gevolg dat er een grote ontwikkelings-behoefte zal onstaan onder medewerkers. 

Nieuws

Meer nieuws over