Rechter: Demotie bij adviesbedrijf niet rechtsgeldig

10 april 2013 Consultancy.nl

Het advies- en detacheringsbedrijf Interwerk heeft onlangs twee werkneemsters gevraagd om een loonoffer van 10% te accepteren. De medewerkers waren het niet eens met de ‘demotie’ en spanden via FNV Bondgenoten een rechtszaak aan. Begin deze week gaf de rechter de werkneemsters gelijk en verwees het loonoffer naar de prullenbak. Het adviesbureau heeft op dwang van de rechter het onterecht ingehouden loon, plus rente, terugbetaald. Ook moet Interwerk de proceskosten betalen.
 
Arbeidsrecht
De rechter oordeelde dat de kern van een arbeidsovereenkomst, het recht op het afgesproken loon tegenover het recht op de afgesproken arbeid, niet eenzijdig aangetast mag worden: “Het loon is immers de meest primaire prestatie van de werkgever” aldus de rechter. Maria Lamers, arbeidsrechtjurist van FNV Bondgenoten, licht toe: "De rechter heeft ons pleidooi integraal overgenomen. Het loon is namelijk de belangrijkste tegenprestatie die de werkgever levert voor het werk dat iemand levert. Als daaraan wordt getornd, torn je aan de basis van het arbeidsrecht en valt de hele inkomenszekerheid weg. Een werknemer kan ook niet op eigen houtje beslissen om ander werk binnen een bedrijf te gaan doen."

Uitspraak rechter: Demotie bij adviesbedrijf niet rechtsgeldig
 
Gevolgen voor bedrijven die demotie doorvoeren
In een persbericht laat FNV Bondgenoten weten dat de zaak een “doorbraak is” is op het gebied van arbeidsrecht. Door de crisis zijn diverse bedrijven bezig met het doorvoeren van zogenaamde “vrijwillige loonoffers”. Bekendste voorbeeld is de massale demotie bij Capgemini, dat begin 2013 oudere medewerkers vroeg om vrijwillig in te stemmen met een loonsverlaging van rond de 10%. De uitspraak heeft volgens de vakbond mogelijk gevolgen voor bedrijven als Capgemini: “Wij gaan er vanuit dat deze uitspraak ook gevolgen heeft voor andere loonoffers en demoties die bedrijven willen doorvoeren, bijvoorbeeld in het geval van Capgemini” zegt Toon Wennekers van FNV Bondgenoten.
 
Advies: Teken niet zomaar
In een persbericht geeft FNV Bondgenoten twee adviezen aan medewerkers die zich in een soortgelijke situatie bevinden. “Teken niet voor verslechteringen in arbeidsvoorwaarden” aldus FNV. “Zoek eerst goed uit wat je rechten zijn”. Het refereert aan een groep medewerkers die bij Interwerk wel akkoord ging met het loonoffer. “Werknemers die wel hebben getekend voor het loonoffer, zijn daar aan gebonden en krijgen geen loon terug”.

Daarnaast waarschuwt FNV Bondgenoten dat het accepteren van een loonoffer een groter effect heeft op arbeidsvoorwaarden dan in eerste instantie wordt gedacht. “Het heeft ook effect op bijvoorbeeld de opbouw van pensioen en een ww-uitkering als je zonder werkt komt te zitten”.

Nieuws