Deloitte Consulting koopt IT diensverlener Vivens

26 maart 2013 Consultancy.nl

Deloitte heeft IT dienstverlener Vivens overgenomen. Circa 50 IT consultants maken de overstap en worden geïntegreerd binnen de IT Consulting praktijk van Deloitte Consulting. Een overnamesom is zoals gebruikelijk in de adviesbranche niet bekendgemaakt. De transactie wordt naar verwachting op 2 april 2013 geëffectueerd.
 
Vivens is een ICT adviesbureau dat zich specialiseert in Salesforce.com en Microsoft Sharepoint. Vivens heeft vestigingen in Nederland (Utrecht, Joure) en België (Mechelen). Door de transactie verdubbelt Deloitte haar dienstverlening op het gebied van Salesforce.com en Microsoft Sharepoint.
 
Partners floreren tijdens crisis
Zowel Deloitte Consulting als Vivens lijken weinig last te hebben van de crisis. Het Noord-Nederlandse ICT bedrijf realiseerde in 2012 een omzetgroei van 26%. Ook voor dit jaar voorzag het ICT bureau een “krachtige groei van de omzet en van het aantal medewerkers”. Deloitte Consulting boekte in de afgelopen twee jaar een omzetgroei van maar liefst 17% en 32%.
 
Deloitte Consulting koopt Vivens
 
Salesforce.com marktleider
De overname past volgens Mario van Vliet, Managing Partner van Deloitte Consulting, bij de doelstelling van het adviesbureau om haar marktpositie verder uit te breiden. “Na de overname wordt Deloitte marktleider in de Benelux op het gebied van Salesforce.com en verstevigt Deloitte internationaal haar positie als een van de twee grootste Salesforce.com partners”.
 
Internationale projecten
De adviesbureaus zien met name synergie in de uitvoering van internationale projecten. Begin 2013 meldde Vivens al dat het steeds meer opdrachten binnensleept met een internationaal karakter. Door de integratie binnen Deloitte kan Vivens putten uit het wereldwijde netwerk van het Big4 kantoor. “We bieden de medewerkers van Vivens de toegang tot een groot internationaal netwerk van collega's en cliënten” zegt Van Vliet. Arjen Dähne van Vivens voegt toe: “Vivens heeft een sterke positie als niche speler bereikt en is een van de belangrijkste spelers in de Enterprise Applications markt in zowel Nederland als België. Door de teams van Vivens en Deloitte samen te voegen, ontstaat een toonaangevende praktijk die de toenemende vraag vanuit de markt kan beantwoorden”.

Nieuws

Meer nieuws over