Capgemini CEO Henk Broeders doet een stap terug

10 april 2012 Consultancy.nl

Henk Broeders, de Chief Executive Officer van Capgemini Nederland, doet een stap terug bij het ICT-adviesbureau. Hij stopt als voorzitter van de raad van CEO’s (ook bekend als de 'Dutch Country Board') van de Capgemini-groep. Belangrijkste reden voor zijn aftreden is om het nieuwe CEO team de ruimte te geven om een nieuwe weg in te kunnen slaan. De raad van CEO’s is in de afgelopen maanden flink gewijzigd door de aanstelling van Jeroen Versteeg (directeur van de divisie Application Services Benelux) en Piet Wybe Wagter (CEO van Sogeti). 

“Tot aan mijn pensioen in januari 2013 blijf ik statutair directeur voor Capgemini Nederland”, zegt Henk Broeders. “De laatste maanden ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten van Capgemini Nederland en na mijn pensioen blijf ik Capgemini adviseren. Op dit moment heb ik nog geen plannen die ik voor mijn pensioen wil realiseren. Of ik er met een grote knal uitga, valt te bezien, maar dat ik nog iets ga realiseren, daar ga ik wel van uit”. 

Over Henk Broeders
Henk Broeders begon zijn carrière in 1973 bij Dow Chemicals Nederland. In 1980 stapte hij over naar Volmac, waar hij diverse functies bekleedde in automatisering en management. In 1992 werd Broeders benoemd tot algemeen directeur van IQUIP Informatica, een dochterbedrijf van Cap Gemini. In 1998 werd Broeders benoemd tot lid van de directie van Capgemini., waar hij vanaf 2000 ruim 11 jaar leiding aangaf als directievoorzitter. Daarnaast bekleedde Broeders vanaf 1 januari 2004 tot 31 december 2008 de functie van managing director Capgemini Strategic Business Unit Continental Europe and Asia Pacific. De afgelopen jaren gaf hij als voorzitter van de Dutch Country Board sturing aan de groeiambities van het adviesbureau in de Benelux.

Nieuws

Meer nieuws over