Capgemini wint groot IT contract bij Amerikaanse overheid

27 januari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Capgemini heeft een groot 7-jarig raamcontract binnengehaald bij de Amerikaanse federale overheid. Samen met vijf overige grote IT-adviesbureaus is Capgemini geselecteerd om bij te dragen aan het EAGLE II programma (Enterprise Acquisition Gateway for Leading Edge Solutions II). Capgemini gaat als onderdeel van het contract IT consulting diensten, waaronder het testen en verder ontwikkelen van applicaties, leveren aan het Department of Homeland Security (Departement Binnenlandse Veiligheid).

Door het binnehalen van het raamcontract kan Capgemini meedoen met aanbestedingen voor verschillende diensten, waaronder:

  • testen, validatie, verificatie en evaluatie voor het bieden van quality assurance ten aanzien van de diverse applicaties van het Department of Homeland Security;
  • het aanbieden van best practices, technologieën, tools en support voor kwaliteits- en operationele assessments, inclusief de beveiliging van systemen (certificatie en accreditatie);
  • Andere diensten op het gebied van het monitoren en evalueren van projecten, zoals het uitvoeren van audits, project- en performancemanagement, systeemanalyse en –ontwerp.

“We zijn opgetogen dat het Department of Homeland Security heeft gekozen voor Capgemini bij de ondersteuning van hun IT-programma’s zegt Douglas Charles, Chief Executive Officer van Capgemini Government Solutions in de VS. “De expertise van Capgemini’s Eagle II team, gecombineerd met hun ervaring in de markt, biedt een stevige basis vooor succes. We zien er naar uit om onze langlopende samenwerking verder uit te breiden en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun programma’s”.