Capgemini behaalt CMMI niveau 3 certificering

18 januari 2013 Consultancy.nl

Het onderdeel Application Services van Capgemini Nederland heeft als eerste organisatie in Europa een Capability Maturity Model Integration* niveau 3 certificering gekregen. De certificering heeft betrekking op zowel het ontwikkelen als het implementeren, managen en onderhouden van applicaties. 

De certificering past bij de strategische focus van Capgemini om een leidende speler te worden op het gebied van Application Services. In 2010 besloot het om zijn expertise en ervaring op het gebied van applicatieontwikkeling en -beheer te bundelen in één organisatie (Capgemini Application Services), waarin ruim 3.000 professionals in Nederland en in diverse offshore locaties werkzaam zijn. De niveau 3 certificering is volgens het ICT adviesbureau het bewijs dat Capgemini “erin is geslaagd de kwaliteit van de dienstverlening in de gehele applicatielevenscyclus op een voor Europese begrippen uniek hoog niveau te brengen”. 

Bert Jan de Jongh, director Application Outsourcing bij Capgemini Nederland zegt: “In de afgelopen jaren is bij onze klanten de vraag ontstaan naar continue innovatie en vernieuwing van het vaak complexe applicatielandschap. Capgemini heeft daarop ingespeeld met het samenbrengen van applicatieontwikkeling en –onderhoud, zodat onze klanten het volledige lifecycle management van hun IT-applicaties aan ons kunnen overlaten. Tegelijkertijd hebben we zwaar ingezet op kwaliteit. Dit heeft geresulteerd in een reeks van certificeringen, waaronder nu deze unieke erkenning van het feit dat processen rondom de ontwikkeling, het beheer en de vernieuwing van applicaties van wereldklasse zijn”. 

* Over Capability Maturity Model Integration

Capability Maturity Model Integration is een methode om processen te verbeteren die inmiddels is erkend als een wereldwijde standaard voor proceskwaliteit. In Europa is de Nederlandse tak van Capgemini nu de eerste organisatie met een gecombineerde certificering voor zowel CMMI V1.3 DEV (ontwikkeling) als CMMI V1.3 SVC (diensten). Wereldwijd zijn er momenteel slechts vier organisaties die op dit niveau zijn gecertificeerd.

Nieuws