Mercer: 62% overnames gebruikt retentieprogramma

28 februari 2013 Consultancy.nl

In bijna twee derde (62%) van de afgeronde fusies, overnames of afsplitsingen maken (buy-side/sell-side) bedrijven gebruik van een retentieprogramma. Over het algemeen wordt de noodzaak voor een retentieprogramma al tijdens de due diligence-fase bepaald. Opvallend is dat Europeanen veel lagere retentiebonussen krijgen dan hun evenknieën in Amerika en Canada. Dat blijkt uit de ‘Survey of M&A Retention and Transaction Programs’ van adviesbureau Mercer, een onderzoek naar de retentie-programma’s toegepast bij meer dan 70 transacties.

Retentieprogramma’s
Uit het onderzoek komt naar voren dat 62% van de bedrijven gebruikt maakt van retentieprogramma’s om het vertrek van kritisch talent (‘critical talent’) tegen te gaan. Het soort retentieprogramma dat ze gebruiken, hangt voornamelijk af van het soort transactie. Zo is de kans dat bedrijven een retentiebonus instellen groter wanneer ze betrokken zijn bij een overname dan bij een afsplitsing. Meer dan de helft (57%) van de bedrijven gaf aan dat hun retentieprogramma altijd open staat voor mensen als ze op lange termijn bepalend zijn voor het succes van de overname. In het geval van verkoop of afstoting is er maar in 44% van de gevallen ruimte voor sleutelfiguren.

Volgens Mandy Schreuder, M&A Consultant bij het HR adviesbureau, is er geen one-size-fits-all aanpak op het gebied van retentiemanagement. “Hoewel veel retentieprogramma’s bepaalde eigenschappen delen, verschillen ze onderling in factoren als transactiegrootte en complexiteit, type deal, branche en of de overname nationaal of internationaal plaatsvindt. Als bedrijven een retentieprogramma ontwikkelen, is het dus belangrijk om verder te kijken dan benchmarks. Hun eigen behoeften moeten leidend zijn” aldus de Mercer adviseur.

Hoogte van retentiebonus
Een retentiebonus, ontworpen om medewerkers vast te houden tijdens of na het sluiten van een fusie/overname, wordt het vaakst ingezet. Uit de cijfers van Mercer blijkt dat Amerikaanse en Canadese bedrijven een hoger percentage van het salaris als bonus uitkeren dan hun evenknieën in Europa en Zuid-Oost Azië.

Mercer - Retentieprogrammas

Nieuws

Meer nieuws over