BMCer Kees Dekker interim-bestuurder Swalm & Roer

28 januari 2013 Consultancy.nl

De in financiële nood verkerende Swalm & Roer heeft BMC adviseur Kees Dekker benoemd tot interim-bestuurder. De ervaren bestuurder van het organisatieadviesbureau wordt verantwoordelijk voor de reorganisatie van de scholenkoepel. 

Onderwijsstichting Swalm & Roer beslaat 24 basisscholen in Midden-Limburg, waaronder 23 'reguliere' basisscholen en 1 basisschool voor speciaal onderwijs. Swalm & Roer heeft circa 650 medewerkers, die gezamenlijk in totaal 5.900 leerlingen begeleiden. 

Kritiek op Bestuur
Er heerst deze maand felle kritiek op het bestuur van Swalm & Boer. De aanleiding ligt in het feit dat het bekend werd dat er 18 functies worden wegbezuinigd om een tekort van €1,6 miljoen te compenseren. De oorzaak van dit tekort kwam doordat de stichting niet voldoende geld voor het loon van de 600 werknemers had gereserveerd. 

Het gevolg was het ontslag van een administratieve medewerker door bestuurder Thei Timmermans. Ondanks dit ontslag werd het vertrouwen in de bestuurder door de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) opgezegd en werd een nieuwe interimbestuurder, senior adviseur Kees Dekker van adviesbureau BMC benoemd. Thei Timmermans steunt Kees Dekker en voelt zich niet gepasseerd door de komst van Dekker.

Hij noemt hem iemand met veel ervaring met betrekking tot reorganisaties in de branche. Volgens Timmermans ligt er een nieuw plan voor de reorganisatie, maar blijft de beslissing 18 werkplekken te schrappen definitief. Volgens Remco van Bergen, woordvoerder van de GMR is het nieuwe plan nog niet bekend, maar is het GMR  tevreden dat Kees Dekker de plannen leidt en niet langer Timmermans.

Nieuws

Meer nieuws over