EY zet strategisch in op versterken CFO Advisory Services

11 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met ingang van 1 juli 2024 geeft Mustapha Abdellati leiding aan de CFO Advisory Services-tak van EY. Dit doet hij samen met René Carrillo, die al enige jaren aan het hoofd staat van deze dienstverlening voor de financiële sector in Nederland. 

De twee zijn beiden partner bij het Big Four-kantoor en hebben jarenlange ervaring in financiële strategie en dienstverlening. De komende periode zullen ze hun team en capabilities verder uitbouwen om zo in de groeiende behoefte aan strategisch advies voor de CFO te kunnen voorzien.

Het CFO Advisory Services team van EY in Nederland bestaat momenteel uit zo’n 150 professionals.

Mustapha Abdellati and René Carrillo, EY

De CFO-agenda is uitdagender dan ooit

“De uitdagingen waar CFO’s vandaag de dag voor staan, zijn uiterst complex”, stelt Abdellati. “Er is onder andere sprake van toenemende regelgeving, financiële en niet-financiële informatieverstrekking waarover assurance gegeven moet worden, de maatschappelijke behoefte aan trust, de snelle ontwikkeling van technologische innovaties en het spanningsveld tussen kortetermijnresultaten en langetermijnwaardecreatie.”

Transformeren voor duurzaam succes

De kersverse EY-leider geeft aan dat het voor CFO’s essentieel is om een duidelijke visie te hebben op de toekomst van de financiële functie. “Die visie moet vervolgens worden vertaald naar het ontwikkelen van de juiste competenties en het gebruiken van opkomende technologieën om zo de benodigde transformatie te realiseren en het langetermijnsucces van hun organisatie te waarborgen.”

“Daarnaast zien we in een aantal sectoren, waaronder de financiële sector, dat zowel de financiële als niet-financiële informatiebehoeftes en verplichtingen enorm zijn gegroeid”, vult Carrillo aan. “De waarde en kwaliteit van informatie staan hierbij steeds meer ter discussie. Dit brengt allerlei uitdagingen én kansen met zich mee waar wij onze klanten graag bij helpen!” 

Technologische capabilities versterken

Om dat optimaal te kunnen doen, blijft ook EY zelf innoveren. “Dit doen we, niet in de laatste plaats, door onze technologische capabilities verder te versterken”, vertelt Abdellati.

“Zo hebben we recent voor een klant op basis van AI een geavanceerd dashboard ontwikkeld dat real-time inzicht geeft in financiële processen en kpi’s en tot verbeterde efficiëntie en inzichten leidt”, schetst hij. “We hebben tevens meerdere multinationals begeleid bij het transformeren van hun financiële bedrijfsmodel, wat zorgde voor meer operationele efficiëntie en betere financiële controle.”

Proposities van het CFO Advisory Services-team zijn onder andere Transaction Accounting, Finance Transformation, Finance Data & Analytics, IPO Readiness, Post-Merger Iintegration, Sustainability & ESG Reporting en GAAP Conversions.