Carrière én maatschappelijke impact maken bij Deloitte Consulting

11 juli 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sven Dalessi en Lotte Diender werken beiden voor Deloitte Consulting, de adviestak van Deloitte. De één werkt in business operations, de ander richt zich op duurzaamheidsvraagstukken. Wat ze met elkaar gemeen hebben? “Bij Deloitte zijn er volop kansen om maatschappelijke impact te maken.”

Toen Sven Dalessi elf jaar geleden bij Deloitte kwam werken als analist, wist hij vooral dat hij bezig wilde zijn met complexe uitdagingen en problemen. En dat hij organisaties vooruit wilde helpen. 

Die wens kwam uit. In de afgelopen jaren heeft hij tal van organisaties mogen helpen met het verbeteren van hun dienstverlening en bedrijfsvoering. Tegelijk werd ook zijn morele ambitie groter; hij wilde in zijn werk meer van betekenis zijn.

Sven Dalessi (Senior Manager) en Lotte Diender (Manager) zijn werkzaam bij Deloitte Consulting

Sven Dalessi (Senior Manager) en Lotte Diender (Manager)

Ook aan die wens kon Deloitte Consulting voldoen, door hem de kansen te bieden om impact te maken. Zo houdt hij zich nu onder andere bezig met projecten bij het ministerie van Defensie. “Het voelt heel waardevol, zeker in deze tijd, om Nederland een stukje veiliger te maken”, zegt Sven, die werkzaam is als Senior Manager binnen de service line Business Operations.

Defensie heeft jarenlang in een fase van krimp gezeten. Er ging steeds minder budget heen, waardoor er steeds minder geld was voor de krijgsmacht en de bijbehorende (IT-)middelen. “We helpen Defensie bij het implementeren van grote digitale transformaties en hoe ze informatiegestuurd kunnen werken. Denk daarbij ook aan IT-middelen die Defensie nodig heeft bij het uitvoeren van hun operaties, zoals veilige communicatiemiddelen”, vertelt Sven.

Maatschappelijke bijdrage

Ook Lotte Diender vindt het fijn dat ze met haar werk een maatschappelijke bijdrage levert. Na haar studie Health Economics ging ze acht jaar geleden aan de slag bij Deloitte Consulting. “Ik heb veel gewerkt in de zorg en de publieke sector.”

“Een van mijn projecten was bijvoorbeeld het opzetten van een digitaal zorgplatform in de regio Rotterdam. Dat vond ik heel tof, omdat je dan echt samenwerkt met ziekenhuizen, huisartsen en VVT-instellingen om de hele zorgketen te verbeteren, zodat zorgverleners beter kunnen samenwerken en de patiënten daarvan kunnen profiteren.”

“Veel mensen vinden het woord ‘implementatie’ of ‘praktisch’ niet zo aantrekkelijk klinken, maar ik krijg er juist energie van dat ik me niet puur bezighoud met de strategie, maar ook de hoe-vraag beantwoord. Hoe kan de klant de strategie ook echt gaan uitvoeren? Dat is vaak heel complex. Wat ik bedenk belandt dus niet ergens in een lade, ik kan echt impact maken.”

Lotte Diender en Sven Dalessi werken in multidisciplinaire teams aan klantopdrachten

Lotte Diender en Sven Dalessi werken in multidisciplinaire teams aan klantopdrachten

De laatste tijd is Lotte zich meer gaan verdiepen in duurzaamheid en de uitdagingen waar de maatschappij mee te maken krijgt. Dat begon vanuit haar persoonlijke interesse, maar is geleidelijk aan ook onderdeel geworden van haar professionele ambities.

“Bij Deloitte Consulting zijn volop kansen om jezelf te ontplooien richting een onderwerp waar je zelf affiniteit mee hebt”, zegt Lotte, die momenteel actief is als Manager binnen de service line Sustainability & Climate. “Momenteel werk ik aan een impactanalyse van duurzaamheid bij een zorginstelling. We gaan de strategie bepalen om duurzamer te worden en vervolgens daadwerkelijk die CO2-uitstoot reduceren.”

Multidisciplinaire teams

De projecten bij Deloitte Consulting vragen vaak om verschillende expertises, vandaar dat het consultingkantoor werkt met multidisciplinaire teams.

“We bundelen onze krachten om alles vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en zo de beste resultaten te behalen voor onze klanten”, geeft Sven aan. “En de ene keer zit je in een team van twintig mensen, de andere keer werk je met z’n drieën ergens aan. Dat maakt het voor jezelf ook afwisselend en je blijft jezelf ontplooien.”