Jitse Rupp en Bas Scheele partner bij torq.partners in Amsterdam

10 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Duits advieskantoor torq.partners breidt zijn aanwezigheid in de Nederlandse markt uit met de komst van twee nieuwe partners: Jitse Rupp en Bas Scheele.

Het in Berlijn gevestigde torq.partners is sinds de oprichting in 2020 sterk gegroeid, naar een team van rond de honderd professionals, verspreid over kantoren in Duitsland en Nederland.

Het bureau richt zich uitsluitend op consultancydiensten voor startups en scale-ups. Zo levert het expertise in gebieden als groeifinanciering, finance, M&A-advies, herstructureringen en prestatieverbetering.

Jitse Rupp en Bas Scheele partner bij torq.partners in Amsterdam

vlnr: Jitse Rupp, Yori May en Bas Scheele

Het Nederlandse kantoor van torq.partners in Amsterdam werd in 2022 opgericht en heeft de ambitie om uit te groeien tot een gevestigde speler in het landschap. Yori May, Managing Partner Benelux bij torq.partners (en eerder werkzaam voor BDO en Startupbootcamp), laat weten dat het Amsterdamse kantoor de komende jaren wil groeien naar een team van twintig professionals.

Nieuwkomers Jitse Rupp (46) en Bas Scheele (37), die respectievelijk in mei en juli zijn toegetreden als partner, moeten een belangrijke rol gaan spelen in het realiseren van deze groeiambitie. “Met de komst van Jitse en Bas halen we twee zwaargewichten in huis. Met hen kunnen we de ambitie om een full-service financieel advieskantoor te worden in korte tijd waarmaken”, aldus May.

Jitse Rupp heeft een achtergrond bij Deloitte en Danone en bekleedde bij diverse startups en scale-ups een directierol als CFO. Hij gaat zich met name richten op finance, het arrangeren van bancaire financieringen en het financieel herstructureren van organisaties.

“Ik kijk ernaar uit om torq.partners met mijn kennis en ervaring naar het volgende niveau te brengen”, laat Rupp weten. “Het is mijn persoonlijke passie om founders zo goed mogelijk te ondersteunen in iedere groeifase van hun bedrijf. Dat gaat van advies over de nieuwste systemen om hun finance-operatie efficiënt in te richten, tot het bieden van alternatieve financieringsvormen, passend bij de dynamiek van een snelgroeiend bedrijf.”

Bas Scheele heeft een achtergrond in fusies en overnames. Eerder in zijn loopbaan maakte hij deel uit van de M&A-teams van Boer & Croon en Deloitte, en meer recent was hij actief binnen corporate M&A en venturing bij Bridgestone. Zijn focus zal bij torq.partners liggen op transactieondersteuning: zowel het aantrekken van groeikapitaal als het adviseren bij de aan- en verkoop van bedrijven.

“Onze ambitie is om de standaard in financieel strategisch advies te worden voor snelgroeiende bedrijven in elke fase. Van de eerste kapitaalronde tot aan de exit. Ik vind het geweldig om hier mijn bijdrage aan te kunnen leveren”, aldus Scheele.