IMAP Netherlands neemt 1602 Capital Partners over

02 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het team van IMAP Netherlands is flink gegroeid met de overname van 1602 Capital Partners, een branchegenoot met kantoren in Naarden-Vesting en Sittard.

Met een team van rond de 25 professionals behoort IMAP Netherlands tot de grotere dealmakers van ons land. Het bureau sluit rond de 40 transacties per jaar in uiteenlopende sectoren.

Ditmaal is het bureau echter zelf het middelpunt van een deal – het inlijven van 1602 Capital Partners. De komst van het 15-koppige team van de branchegenoot tilt het team van IMAP Netherlands naar 40 professionals.

De partners van IMAP Netherlands

De partners van IMAP Netherlands

1602 Capital Partners werd in 2017 opgericht door een groep voormalige zakenbankiers en Big Four-adviseurs (de name ‘1602’ refereert aan het jaar waarin ’s werelds eerste IPO plaatsvond, in ons eigen land met de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie). Het team helpt klanten met corporate finance- en M&A-adviesdiensten.

“1602 Capital Partners heeft een uitstekende reputatie, complementair netwerk en deal-trackrecord opgebouwd”, aldus de partnergroep van IMAP Netherlands. “Met de komst van het 1602-team vergroten we onze M&A-kennis en worden we commercieel slagvaardiger. Naast onze bestaande aanwezigheid in Rotterdam en Amsterdam krijgen we een grotere zichtbaarheid in de regio’s Oost-Nederland en Zuid-Nederland.”

Als onderdeel van de deal sluiten Jean Luc Zeguers, Dennis van der Linde en Remco de Roij zich aan bij het partnerteam van IMAP Netherlands, dat verder bestaat uit Jan-Pieter Borst, Balthazar den Breems, Remco Schouten, Guillaume Petit en Casper Sikkema.

“Deze krachtenbundeling vergroot onze slagvaardigheid en biedt meer mogelijkheden voor het succesvol afronden van opdrachten voor klanten. We sluiten ons graag aan bij een sterk merk als IMAP Netherlands, dat bekendstaat om zijn hoogwaardige dienstverlening”, zeggen de drie partners van 1602 Capital Partners.

“Bovendien biedt deze fusie nieuwe kansen en leerervaringen voor onze medewerkers, waarbij beide teams elkaar goed aanvullen. We gaan voor meer transacties, aan de koop- en verkoopkant, in meer sectoren, nationaal en internationaal. Daarnaast blijven we ondernemend met focus op de klant, kwaliteit en samenwerken.”

Het kantoor van 1602 Capital Partners in Naarden-Vesting zal binnenkort worden gesloten. IMAP Netherlands zal verdergaan met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Sittard.

IMAP Netherlands is onderdeel van het internationale IMAP-netwerk, een netwerk met kantoren in circa 50 landen.