Casper Sikkema wordt partner bij IMAP Netherlands

11 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IMAP Netherlands heeft Casper Sikkema benoemd tot partner. Hij wordt de achtste partner van het M&A-advieskantoor.

Het was 2006 toen Sikkema zich voor het eerst aansloot bij IMAP Netherlands, toen nog opererend als DB&S. Na vijf jaar als dealmaker bij IMAP Netherlands en verschillende M&A-rollen bij andere bedrijven, besloot Sikkema eind 2015 om zijn carrière over een hele andere boeg te gooien.

Hij vertrok naar Zuid-Afrika om daar een startup op te bouwen: SolarWorks! Na een succesvol ondernemersavontuur keerde hij zo’n twee jaar geleden terug naar Nederland.

Casper Sikkema wordt partner bij IMAP Netherlands

Als Managing Director Sub-Saharan Africa en Chief Commercial Officer van SolarWorks! wist Sikkema de organisatie vanuit het niets op te bouwen tot een volwassen bedrijf met 250 medewerkers en beursgenoteerde investeerders. Onder zijn leiderschap lukte het bovendien om ruim 50.000 huishoudens aan te sluiten op duurzame energiebronnen.

Eenmaal terug in Nederland sloot Sikkema zich aan bij Hypoport, waar hij ruim twee jaar de rol van Head of Business Development Africa vervulde. Vervolgens kwam hij aan het hoofd te staan van het International Finance and M&A-team bij het Duitse Rem Capital. Daar richtte hij zich op M&A en project- en exportfinanciering, met een focus op de markt voor groene energie.

Terug op het oude nest

In 2022 sloot Sikkema zich opnieuw aan bij IMAP Netherlands. In de rol van associate partner heeft hij de afgelopen jaren bestuurders bijgestaan bij de verkoop van hun bedrijf of onderdelen hiervan. Ook was hij betrokken bij buy-side transacties.

Per 1 juli is hij benoemd tot partner. “Casper heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden door zijn toewijding, ervaring en expertise en we zijn dan ook zeer verheugd hem in deze nieuwe rol te verwelkomen”, aldus IMAP Netherlands. “Zijn visie en inzet hebben de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan ons voortdurende succes en groei. We kijken er dan ook naar uit om samen verder te bouwen aan onze missie en doelen.”

Met veel plezier kijkt Sikkema vooruit naar zijn nieuwe rol. “De down to earth, hands-on en personal touch mentaliteit van IMAP Netherlands voelen voor mij als een warm bad.”

Met een team van rond de 40 adviseurs (inclusief de recente overname van 1602 Capital Partners) behoort IMAP Netherlands tot de grotere dealmakers van ons land.