Young Financials en Young Analytics krijgen kapitaalinjectie

24 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Detacheerder en talentontwikkelaar Young Professionals Group is ingelijfd door Greenberg Capital. Samen met de investeerder wil het bureau de volgende groeifase in.

Young Professionals Group werd zo’n 17 jaar geleden opgericht door voormalig bankier (ABN Amro) en consultant (KPMG) Michel Maaswinkel. Het Amsterdamse bedrijf richt zich op het opleiden en detacheren van hoogopgeleide starters en young professionals.

Via het label Young Financials worden young professionals geleverd aan partijen binnen de financiële sector (onder meer ABN Amro, ING en Rabobank zijn klanten), terwijl het Young Analytics-label talent met specialisatie in data science en analytics levert aan partijen in uiteenlopen sectoren (waaronder Deloitte en KPMG).

Young Financials en Young Analytics krijgen kapitaalinjectie

Volgens oprichter Maaswinkel heeft Young Professionals Group in de afgelopen jaren een “sterke naam en reputatie opgebouwd bij opdrachtgevers” en is het bedrijf nu klaar voor de volgende stap. Volgens de site van het bureau zijn sinds de oprichting van het bureau meer dan 1.000 trainees bemiddeld, en krijgt – na afronding van hun traineeship bij een klant – meer dan 85% een aanbieding om aan boord te blijven.

Samen met Greenberg Capital, dat een meerderheidsbelang heeft genomen in Young Professionals Group, wordt nu de volgende stap nagestreefd.

Bouke van der Weide van Greenberg Capital over de investering: “Young Professionals Group is een fris bedrijf met een sterke reputatie op het gebied van recruitment- en detachering binnen het finance- en datadomein. Dit segment vormt de basis voor de huidige en toekomstige kenniseconomie. Onze verwachting is dat de vraag naar finance- en dataprofessionals binnen de financiële sector in de komende jaren nog verder zal gaan toenemen.”

Floor van Ligten, Michel Maaswinkel, Bouke van der Weide

Maaswinkel en medeaandeelhouder Floor van Ligten (die zich in 2015 aansloot bij de firma en leidinggeeft aan Young Analytics) behouden een minderheidsbelang in Young Professionals Group. Ze blijven ook operationeel eindverantwoordelijk.

Volgens Maaswinkel viel de keuze vooral op Greenberg Capital vanwege het sterke trackrecord van de investeerder in het helpen van ambitieuze bedrijven bij het realiseren van hun groeiambities en de kennis en expertise in de recruitment- en detacheringbranche. Greenberg Capital heeft ook belangen in onder meer Career Control, Greenberg Staffing, Sales11 en KOOT Professionals.

De deal tussen de twee partijen werd begeleid door M&A-adviseurs van Marktlink en IMAP.

M&A in detacheringsland

Het zijn drukke tijden voor dealmakers in de detacheringsbranche. Door de groeiende krapte op de arbeidsmarkt zijn dit soort partijen sterk in trek voor investeerders en corporate kopers.

Vorige maand werd detacheerder 4People overgenomen door het Belgische Pauwels Consulting, en in november vorig jaar nam Redmore financieel detacheerder Agium over.