Detacheerder 4People overgenomen door Pauwels Consulting

23 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

4People is overgenomen door Pauwels Consulting, een Belgisch consultancybedrijf dat flink aan de weg timmert in ons land.

Het Belgische Pauwels Consulting richt zich op detachering en projectsourcing in drie segmenten: informatietechnologie, engineering en life sciences.

Sinds de komst van een investeerder zeven jaar geleden is Pauwels Consulting sterk gegroeid. In totaal zijn zeven overnames gesloten, waarvan vijf in ons land. Met het inlijven van 4People telt Pauwels Consulting nu zo’n 1.500 professionals actief onder verschillende merken in België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Detacheerder 4People overgenomen door Pauwels Consulting

Volgens Bert Pauwels, Managing Director van Pauwels Consulting, vormt 4People het “ontbrekende puzzelstuk” in de Nederlandse ambities: “We hebben Pauwels Consulting in Nederland eerder al uitgebreid door overnames van andere spelers in de IT en life sciences, en met 4People komt daar nu ook een uitstekende expertise op het vlak van engineering bij. Zo spiegelen we de activiteiten van onze thuisbasis in België.”

4People werd in 2001 opgericht en is uitgegroeid tot een landelijke detacheerder van engineering talent met vijf kantoren door het land: Hengelo, Den Bosch, Rotterdam, Utrecht, en Groningen. Het bedrijf detacheert rond de 200 mensen bij opdrachtgevers in de sectoren bouw, infrastructuur, milieu en engineering.

Stef van den Broek, General Manager van 4People, beschouwt Pauwels Consulting als een strategische partner: “We konden inderdaad niet klagen over een gebrek aan aandacht. Verschillende strategische spelers en een paar financiële partijen toonden interesse. We hebben prioriteit gegeven aan een partnerschap met een bedrijf dat oprechte interesse toont in onze cultuur en medewerkers.”

“Onze strategie is helder. De samenwerking met Pauwels Consulting als strategische partner kan dit alleen maar versnellen. Bovendien is het ontzettend belangrijk dat inhoud, kernwaarden en cultuur één op één met elkaar matchen.”

In september vorig jaar nam Pauwels Consulting werving- en selectiekantoor Science@Work over, een partij met een focus op de sectoren life sciences, voedingsmiddelen, farma en chemie. Eerder werden Developers.nl, Bruggenbouwers en Open Web ingelijfd.