Investeerder koopt recruitment- en detacheringsbureau Career Control

28 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Career Control, een recruitment- en detacheringsbureau uit Utrecht, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan een private investeerder.

“De afgelopen 20 jaar is er een prachtig bedrijf opgebouwd. We zijn nu in een nieuwe fase aangekomen om verdere groei te realiseren en door te ontwikkelen”, licht Boudewijn Ingwersen toe, bestuurder en aandeelhouder bij Career Control. 

Vanuit zijn kantoor in Utrecht matcht Career Control hoogopgeleide professionals op alle niveaus (van starters tot executives) met bedrijven. Het bureau specialiseert zich hierbij op de vakgebieden credit management, data & proces en finance & control. 

Investeerder koopt recruitment- en detacheringsbureau Career Control

Career Control wordt nu voor 60% eigendom van investeerder Greenberg Capital. De overige 40% van de aandelen is in handen van Boudewijn Ingwersen en mededirecteur Ruut-Jan Bakkenes. Oprichters William Peek en Toine Priem en aandeelhouder Roy van Dalsem hebben besloten om tegelijk met de komst van Greenberg Capital afscheid te nemen van de onderneming. 

Ingwersen en Bakkenes werden tijdens de transactie bijgestaan door Aeternus. Bas van Soest, partner bij het M&A-advieskantoor, zegt over de deal: “Na een intensief en dynamisch transactieproces kunnen we constateren dat er sprake is van drie tevreden partijen: de verkopers, de voorzettende aandeelhouders en de koper.”

Greenberg Capital heeft met Greenberg Nielsen, Greenberg Staffing, Sales11 en KOOT Professionals al verschillende deelnemingen binnen recruitment en interim management. “Career Control stond al even op onze wensenlijst met mogelijke versterkingen en is een prachtige toevoeging aan ons portfolio. Hiermee zetten we een grote stap voorwaarts in de sector”, aldus Bouke van der Weide, Managing Partner van Greenberg Capital.

Bakkenes sluit af: “Met de komst van Greenberg Capital versterken we onze organisatie om onze ambities naar de toekomst waar te maken. Wij blijven zelfstandig actief als Career Control maar wel als onderdeel van Greenberg Capital. Daarmee zijn we ervan overtuigd dat dit voor onze medewerkers en de gehele organisatie prachtige kansen gaat opleveren.”