Jacco ter Schegget start adviesbureau voor tech- en creatieve sector

27 juni 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Vorige maand lanceerde Jacco ter Schegget zijn nieuwe advieskantoor Hanare. Het bureau richt zich op het ondersteunen van leiders en investeerders in de technologie-, digitale en creatieve sectoren bij strategische en transformatie-uitdagingen.

Ter Schegget is meer dan 20 jaar actief geweest in leidinggevende functies bij digitale en marketingbedrijven in Europa en Azië. Als voormalig CEO van Publicis Groupe in België en Nederland beschikt Ter Schegget over de nodige ervaring om bedrijven in Noord-Europa te helpen groeien en snel op te schalen.

De ervaren ondernemer benadrukt dat bedrijven in deze regio, die bekend staat om zijn dynamische tech- en creatieve sector, behoefte hebben aan focus, efficiëntie en snelheid. “Leiders in een snel veranderende industrie hebben behoefte aan ervaring en een pragmatische groeistrategie, niet aan rapporten of vergezichten waar je niets mee kunt”, vindt Ter Schegget.

Jacco ter Schegget start adviesbureau voor tech- en creatieve sector

Hanare biedt diensten op het gebied van bedrijfsstrategie, verander- en turnaround management, marketing en positionering en fractionele leiderschapsrollen op strategisch en marketinggebied.

Het kantoor werkt ook nauw samen met venture capital- en private equity-firma's om de prestaties en schaal van hun portefeuillebedrijven te verbeteren. De eerste projecten in Nederland en Scandinavië zijn al gestart, waarmee een veelbelovende basis voor groei is gelegd.

De naam ‘Hanare’ is geïnspireerd door de Japanse krijgskunst Kyudo (boogschieten), wat de essentie van timing en precisie benadrukt. Ter Schegget legt uit: “Elke stap van het plaatsen van de voeten tot het loslaten van de pijl is een metafoor voor ons strategisch proces. Het draait allemaal om energie en richting, leidend tot het cruciale moment van actie, het loslaten van de pijl: hanare.”