Vier trainees starten in traineeship Planeconomie bij PAS

05 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PAS heeft de eerste lichting trainees in 2024 verwelkomd. Jesper Zuiddam, Astrid van Hooren, Manon Dekker en Wesley van der Velden worden de komende maanden intensief klaargestoomd voor een carrière als Planeconoom.

Een Planeconoom houdt zich bezig met het vak planeconomie en is iemand die hoofdzakelijk de financiële haalbaarheid van ruimtelijke ontwikkelingen inzichtelijk maakt. Planeconomen geven onder meer advies over grondexploitaties- en beleid, risicobeheersing en haalbaarheid van projecten.

In het traineeship van PAS worden trainees opgeleid in het vak en doen ze ervaring op bij gemeenten en provincies in Nederland. Het takenpakkket is erg flexibel.

Vier trainees starten in traineeship Planeconomie bij PAS

In februari en maart zijn Jesper Zuiddam, Astrid van Hooren en Manon Dekker ingestroomd in het traineeship. Wesley van der Velden is recenter gestart in het programma.

Jesper Zuiddam
Jesper rondde een opleiding af aan de Hogeschool Rotterdam met een focus op de vastgoedsector. Vanuit zijn bijzondere interesse in projectontwikkeling besloot Jesper zich hierin verder te specialiseren door de minor Projectontwikkeling te volgen, waar hij waardevolle inzichten opdeed in de complexiteit van (gebieds)ontwikkelingen.

Tijdens zijn studie werkte Jesper vooral aan projecten die te maken hebben met gebiedsontwikkeling en hield hij zich bezig met het maken van calculaties en het uitwerken van oplossingen voor toekomstige leefomgevingen. Zodoende heeft hij een solide basis gekregen in het rekenen binnen vastgoed en het begrijpen van de impact op de leefbaarheid van een gebied. In zijn rol bij PAS zal hij zich verder ontwikkelen tot een volwaardig adviseur op het gebied van planeconomie en gebiedsontwikkeling.

Astrid van Hooren
Astrid heeft Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie heeft ze zich gespecialiseerd in planologie en heeft ze veel geleerd over gebiedsontwikkeling.

Ook heeft ze tijdens haar studie een jaar de rol van penningmeester vervuld bij de Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten, waardoor haar interesse in werken met cijfers is ontstaan.

Manon Dekker
Manon heeft Vastgoed en Makelaardij gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam, waar ze kennis opdeed in bouwkunde, financiën, gebieds- en projectontwikkeling. Haar opleiding omvatte stages bij een makelaar en een projectontwikkelaar, waar ze werkte aan de nieuwe stadionontwikkeling van Excelsior Rotterdam, met aandacht voor commerciële en maatschappelijke aspecten. Ze volgde ook de minor projectontwikkeling.

De praktische ervaring van Manon is divers. Tijdens haar meewerkstage bij een makelaar kreeg ze inzicht in de Rotterdamse vastgoedmarkt. Haar afstudeerstage bij een projectontwikkelaar bood haar de kans om stedelijke ontwikkelingsprojecten te onderzoeken, wat haar analytische vaardigheden en begrip van grote vastgoedprojecten heeft vergroot.

Wesley van der Velden
Wesley heeft Vastgoedkunde gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam, met een focus op gebiedsontwikkeling. Tijdens zijn opleiding werkte hij aan diverse projecten en verwierf een goede basiskennis van de financiële aspecten van gebiedsontwikkeling. Zijn afstudeeronderzoek richtte zich op de invloed van commercieel vastgoed op bedrijvigheid rond een Universitair Medisch Centrum.

Relevante werkervaring deed Wesley op tijdens een meewerkstage bij een woningcorporatie. Hier werkte hij aan haalbaarheidsanalyses voor herontwikkeling, analyseerde MJOB en MJIB, en stelde plannen op voor de verduurzaming van installaties.