RVA Capabel helpt bij oprichten en bemensen van Raad van Advies

11 juni 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

CFO Capabel heeft RVA Capabel gelanceerd, een nieuw label dat zich toelegt op het helpen van bedrijven met het opzetten en bemensen van een Raad van Advies.

Het nieuwe RVA Capabel wordt de derde zusterorganisatie van de groep, naast CFO Capabel (interim CFO's en financieel directeuren) en CEO Capabel (interim bestuurders en CEO's).

De drie partijen leveren hun diensten aan kleine en mid-market bedrijven, met een omzet tot €250 miljoen. De ervaren adviseurs worden op fulltime basis ingezet, of op fractionele basis. Ook kunnen ze als sparringspartner en coach fungeren.

RVA Capabel helpt bij oprichten en bemensen van Raad van Advies

RVA Capabel zal opereren op het snijvlak van bestuursadvies en executive search. “We begeleiden het proces om te komen tot een goed functionerende Raad van Advies. We ontzorgen onze klanten volledig, waarbij de analyse van strategische vraagstukken, het operationaliseren, de selectie en de aanstelling door RVA Capabel verzorgd wordt”, zegt Jan-Willem Onink.

Onink is inmiddels zo’n twee jaar verbonden aan CEO Capabel en wordt nu verantwoordelijk voor RVA Capabel. Hiervoor was hij in verschillende (management)functies werkzaam binnen de financiële dienstverlening en actief als commercieel directeur bij Collin Crowdfund.

Volgens hem vloeit de totstandkoming van RVA Capabel voort uit de groeiende vraag vanuit de markt: “We zien dat steeds meer bedrijven een Raad van Advies willen optuigen. Een Raad van Advies biedt een unieke kans voor ondernemers om te profiteren van ervaren vertrouwelingen, zonder de formele verplichtingen van een Raad van Commissarissen.”

“Ondernemers staan voortdurend voor uitdagingen en cruciale beslissingen. Een Raad van Advies ondersteunt hen in hun groeipad en strategische ontwikkeling. Met ons nieuwe label helpen we ondernemers laagdrempelig om beter doordachte beslissingen te nemen, risico's te beperken en duurzame groei te realiseren.”