Boer & Croon benoemt Annemein Kolk tot directielid

07 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft het directieteam per 1 juni uitgebreid met Annemein Kolk.

Annemein Kolk brengt meer dan 25 jaar ervaring mee naar haar nieuwe rol. Ze combineert haar rol in het bestuur met de functie van partner binnen de Finance & Technology-praktijk.

Als Chief Operations Officer is Kolk verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de verdere ontwikkeling van de organisatie, en het optimaliseren van de interne processen. In haar partner-rol geeft ze advies aan opdrachtgevers en is ze inzetbaar als interim executive.

Annemein Kolk, Directielid bij Boer & Croon

Jaap Heeringa, de CEO van Boer & Croon Management, zegt: “We kennen Annemein als een zeer ervaren bestuurder die oog en oor heeft voor de medewerkers van de organisatie. Boer & Croon is een bijzonder bedrijf met een eigen cultuur waar we trots op zijn. Haar verbindende leiderschapsstijl waarmee ze medewerkers motiveert, stimuleert en ondersteunt past hier goed bij.”

Kolk was de afgelopen jaren actief als bestuurder bij de Nederlandse Vereniging van Banken en als toezichthouder, een rol die ze blijft bekleden naast haar rol bij Boer & Croon. Tussen 2013 en 2022 was ze werkzaam bij ING. Na een start binnen de internationale zakenbank werd zij in 2015 verantwoordelijk voor het zakelijk segment van ING in Nederland.

In deze rol stuurde zij zo’n 1.000 medewerkers aan met circa 700.000 zakelijke klanten, van kleine mkb-ers tot grote familiebedrijven en organisaties in de zorg- en publieke sector. 

Eerder werkte ze jarenlang bij ABN Amro binnen Corporate Finance / M&A en later Transaction Banking, verantwoordelijk voor alle dagelijkse bankzaken voor zakelijke klanten in Centraal & Oost Europa en het Midden-Oosten. In die rol stapte zij over naar Royal Bank of Scotland na de acquisitie waar haar focus lag op optimalisering en integratie van het internationale netwerk van deze bank.

Over haar start bij Boer & Croon zegt Kolk: “Ik zie in deze rol veel terugkomen waar ik energie van krijg: het commerciële aspect en het klantcontact, alsook vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling en transformatie. Ik kijk ernaar uit om hier een bijdrage aan te leveren.”