Grant Thornton start projectmanagement afdeling

22 januari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton heeft begin dit jaar een nieuwe afdeling gelanceerd: ‘Project Solutions’. De afdeling gaat klanten voorzien van diensten op het gebied van portfolio- en projectmanagement. De leiding van Project Solutions ligt in handen van Ad Straathof en Eric Westhoek.
 
In een persbericht laat het adviesbureau weten dat de stap om projectmanagement diensten aan te bieden is ontstaan vanuit de behoefte van opdrachtgevers. “Veel organisaties worden in hun ontwikkeling geconfronteerd met complexe investerings-, groei- en/of organisatievraagstukken. Niet altijd beschikken organisaties over de kennis, ervaring of mankracht om ‘de klus te klaren’ en grootschalige complexe projecten te leiden”.
 
De projectmanagement afdeling van Grant Thornton gaat zich in eerste instantie richten op grote projecten op het gebied van organisatie, financiën, IT en fiscaliteit.
 
“Onze kracht ligt in het opstarten, structureren en effectief inrichten van projecten, nog voordat duidelijk is wat er precies moet gebeuren. Vaak zijn de doelen al duidelijk gesteld, maar ligt de weg ernaar toe nog open. Een vroege betrokkenheid in het project is daarvoor noodzakelijk. Wij pakken voor organisaties verschillende taken op en nemen verantwoordelijkheid voor een excellente uitvoering van het project. Als de organisatie op een gegeven moment het project weer in eigen beheer wil nemen of het wil omzetten in een lijnorganisatie, dan zorgen wij voor een goede overdracht” zegt Ad Straathof, mede-verantwoordelijk voor Project Solutions.
 
Overige berichten op het gebied van projectmanagement:
- Finext: nieuwe aanpak portfolio en projectmanagement
- KPMG Advisory: Projectmanagement steeds belangrijker
- Eurogroup: Het Nieuwe Werken vereist strak project management
- Noland, Norton & Co: 60% project portfolio management onvolwassen
- Project Portfolio Management in Nederland: de Stand van Zaken