Kadaster kiest CGI als partner voor SIAM-dienstverlening

30 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Het Kadaster heeft CGI geselecteerd als partner voor de implementatie van een hybride Service Integration and Management (SIAM)-dienstverlening.

Het contract met CGI is onderdeel van een grote IT-transitie binnen het Kadaster, waarbij de overheidsdienst voor belangrijke IT-diensten de evolutie maakt van een single service provider naar een multi-sourcing ecosysteem. 

De afgelopen jaren werkte Het Kadaster met één partner (Capgemini) onder een groot tienjarig uitbestedingscontract. In de nieuwe aanpak werken verschillende interne en externe leveranciers samen aan het leveren van IT-services aan Kadastergebruikers.

Kadaster kiest CGI als partner voor SIAM-dienstverlening

De multi-vendoraanpak is opgedeeld in vijf servicedomeinen: de hybride cloud, SIAM, managed security services, digitale workplace en connectivity.

CGI is gekozen als transformatiepartner voor de SIAM-dienstverlening. Het contract heeft een looptijd van zes jaar (met twee keer een optie tot verlenging met twee jaar) en een geraamde totale opdrachtwaarde van bijna €15 miljoen.

Het IT-adviesbureau zal consultancydiensten leveren ter ondersteuning van het SIAM-design en de overgang naar de nieuwe SIAM-structuur begeleiden. Daarnaast richt de dienstverlening zich op het bewaken van securityafspraken over de verschillende IT-dienstverleners en het toezien op de samenwerking van alle IT-dienstverleners binnen de gehele IT-keten.

In een gezamenlijk persbericht laten het Kadaster en CGI weten toe te werken naar een “optimale integratie van processen en een effectieve samenwerking tussen alle betrokken interne en externe partijen, waarbij continuïteit en innovatie goed in balans zijn”.

CGI werd verkozen na een competitief aanbestedingstraject. Het bureau behaalde de maximale score op drie van de vijf aspecten die werden beoordeeld.

Joost van der Burg, Business Unit Leader bij CGI in ons land, is blij met de gunning. “We zijn zeer trots dat we onze kennis en ervaring de komende jaren mogen delen met het Kadaster en de andere partijen. De aanpak van CGI onderscheidt zich door domeinspecifieke kennis en technologische expertise te combineren met aandacht voor onderlinge samenwerking en relaties. In deze overeenkomst komt dit allemaal samen.”

Michiel Pellenbarg, directeur Beheer en Ontwikkeling IT bij Kadaster, zegt: “Met een sterke focus op continuïteit, kwaliteit en veiligheid van dienstverlening, kijk ik vol enthousiasme uit naar onze samenwerking.”

Eerder werd bekend dat het contract voor de hybride cloud is gegund aan KPN, terwijl Axians is geselecteerd voor netwerkdiensten. De tenders voor de twee overige servicedomeinen, managed security en digitale workplace, zijn nog niet afgerond.