Ruben Braas en Hanz Matthee maken direct impact bij Argon & Co

13 juni 2024 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds enkele maanden versterken Ruben Braas en Hanz Matthee het Nederlandse team van Argon & Co. De twee consultants vertellen over hun start, hun voorliefde voor strategieconsulting en hun uitdagende werkzaamheden.

Hanz Matthee en Ruben Braas trappen beiden hun werkende leven af bij Argon & Co. Hanz rondde eind vorig jaar zijn master Finance & Investments af. Ruben voltooide eerder dat jaar zijn joint-degree master in Scientific Computing en Applied Mathematics.

Ondanks dat ze vers uit de schoolbanken komen, beschikken de twee al over de nodige relevante werkervaring. Zo werkte Hanz enkele jaren als business developer voor een detacheerder in data & analytics-talent en was hij werkstudent bij Deloitte.

Ruben Braas en Hanz Matthee maken direct impact bij Argon & Co

Hanz Matthee en Ruben Braas

Ruben deed op zijn beurt consultancyervaring op rond strategische planning en data analytics. Ook liep hij stage bij Ortec Finance, waar hij hielp met het opstellen van een machine learning-strategie binnen het vastgoeddomein.

Het kloppende hart

Bij Argon & Co buigen de twee kersverse consultants zich nu over diverse strategische vraagstukken rondom operations en supply chain, de twee focusgebieden van het internationale advieskantoor.

Het zijn precies de vakgebieden waar Hanz zich graag in vastbijt. “Strategic operations is interessant en uitdagend omdat daar het kloppend hart van een organisatie zit”, legt hij uit. “Het is het primaire proces, waar de daadwerkelijke waarde kan worden gecreëerd of afgebroken.”

Een belangrijke uitdaging daarin is het slaan van de brug tussen een strategie en de uitvoering daarvan, zo legt hij uit. “Er kunnen makkelijk mismatches ontstaan. Die eerste aanzet is vaak van enorm belang en kan een verandering maken of breken.”

“Dit is in combinatie met het tastbare van strategische operaties en supply chains dan ook erg leuk werk, omdat je concrete verbeteringen direct kunt zien en meten, en dit daardoor vaak gedragen wordt vanuit de klantorganisatie zelf.”

Direct waarde leveren

Ruben herkent het helemaal. Al tijdens zijn studententijd merkte hij hoe leuk het is wanneer je eigen bijdrage binnen een project zich direct vertaalt naar een waardevol resultaat voor de opdrachtgever.

“Ik zat destijds in het bestuur van een online carrièreplatform. We waren met veel strategische vraagstukken bezig, zoals het bedenken van een nieuwe pricingstructuur, maar ik vond het leuker om na te denken over het verbeteren van de service zelf, omdat ik dan direct zag welke waarde ik toevoegde”, legt hij uit.

“Ik had op de eerste dag al een project. Erg leuk!”

Bij Argon & Co kunnen de twee wat dat betreft hun hart ophalen, want iedere dag kunnen ze direct waarde leveren voor de opdrachtgevers van het advieskantoor. Argon & Co bedient bedrijven in sectoren als automotive, luchtvaart & defensie, consumentengoederen, energie en nutsbedrijven, retail en transport & logistiek.

Dit diverse klantenbestand zorgt voor een afwisselend en dynamisch werkveld, precies zoals Hanz het graag ziet. “Het starten binnen consultancy is voor mij gemotiveerd door de dynamiek van het projectmatig aan verschillende opdrachten werken, in combinatie met de uitdaging om een sector in korte tijd goed te begrijpen en zo klanten te kunnen helpen met hun uitdagingen.”

Meteen aan de slag

Het direct waarde leveren uit zich bovendien op nog een andere manier – want Hanz en Ruben konden meteen bij hun start aan de slag bij een klant. Bij Hanz was dat de NS.

“Daar lag een actuele, impactvolle en complexe uitdaging op me te wachten”, vertelt hij: “Het verbeteren van de veiligheid. Zoals ook regelmatig in het nieuws is geweest, heeft de NS de afgelopen jaren op de treinen en stations een veranderd veiligheidsbeeld en een groei aan incidenten gezien. Momenteel zijn we samen met de NS aan het kijken hoe we een veiliger spoornet kunnen creëren.”

Ook Ruben viel meteen met zijn neus in de boter: “Ik had op de eerste dag al een project. Erg leuk! Het is een project over operationeel sturen bij een regionale netbeheerder, waarbij we ook met een stuk implementatie en change management bezig zijn. Het is dus iets minder analytisch en strategisch dan we normaal zouden doen.”

“De focus op ontwikkeling – zowel van het individu als het team – is enorm inspirerend.”

Hij waardeert dat hij met deze klus meteen maatschappelijke impact kan maken. “Heel leuk dat mijn eerste project gelijk in het teken staat van de energietransitie. Nederland staat voor een hele klus en daar draag graag een klein steentje aan bij.”

Zoveel mogelijk leren

Naast het helpen van klanten, werken de consultants van Argon & Co ook aan hun eigen professionele en persoonlijke groei. Zo biedt het bureau naast de praktijkopdrachten een uitgebreid ontwikkelprogramma.

“De focus op ontwikkeling – zowel van het individu als het team – is enorm inspirerend”, geeft Hanz aan. “De nauwe samenwerking met meer senior collega’s, samen met de vele trainingen, cursussen en coachingstructuur, zorgt dat je jezelf als management consultant snel ontwikkelt.”

Voor Ruben speelde deze ruimte voor ontwikkeling een belangrijke rol in zijn keuze voor het bureau. Aan de start van zijn loopbaan had hij één duidelijke wens: “Ik wilde zoveel mogelijk leren in zo’n kort mogelijke tijd, maar tegelijkertijd wilde ik mij niet specialiseren in een technische rol.”

Die wens is uitgekomen. “Ik kan hier kan ontzettend veel projecten in korte tijd doen en samenwerken met een groep ervaren collega’s.”

Perfecte balans

Omdat het Nederlandse kantoor van Argon & Co nu nog vrij klein is, zijn de lijntjes binnen het team bovendien heel kort. “Na een week kende ik iedereen al”, vertelt Ruben met een lach.

“Het is ontzettend leuk om met zijn allen naar een gezamenlijk doel toe te werken.”

Tegelijk kan het bureau wel putten uit een sterk internationaal netwerk. Argon & Co is actief in tien landen. Het 500-koppige advieskantoor zette in 2021 voor het eerst voet in Nederland, waar het team inmiddels zo’n twintig consultants telt.

“Toen ik solliciteerde bij Argon & Co was ik aanvankelijk bang dat de grootte van het kantoor zou betekenen dat de onboarding en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling minder zouden zijn dan bij grotere kantoren”, bekent Ruben.

Niets bleek minder waar. “We zijn nu twee maanden verder en er zijn al meerdere trainingen en intervisiesessies geweest. Ook kan ik zelf meebouwen aan het kantoor, en uiteraard heb ik nog mijn projectinhoudelijke werk. Kortom, genoeg mogelijkheden om mijzelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen!”

Vanaf dag één betrokken

Het moge duidelijk zijn: Hanz en Ruben zitten helemaal op hun plek bij Argon & Co. En waar de uitdagende opdrachten en uitgebreide ontwikkelmogelijkheden daarin een belangrijke rol spelen, zijn het uiteindelijk de collega’s die het grootste verschil maken, bevestigen ze beiden.

“Vanaf dag één voel ik me betrokken bij Argon en het is ontzettend leuk om met zijn allen naar een gezamenlijk doel toe te werken”, aldus Ruben.

“Met ons open en gezellige team maken we niet alleen positieve impact bij onze klanten, we ondernemen ook veel samen”, vult Hanz aan. “Zo hebben we regelmatig teamactiviteiten en een jaarlijkse reis in mei, zoals dit jaar naar Lissabon. En vergeet het padellen, de vrijmibo’s en het Werkspoorfestival niet – allemaal voorbeelden van leuke activiteiten in alleen al mijn eerste maand!”