Cas Hagenaars en Daan Nijhof over hun start bij Argon & Co

23 mei 2024 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dit voorjaar sloten Cas Hagenaars en Daan Nijhof zich aan bij Argon & Co. Cas bracht enkele jaren ervaring mee, Daan begon vers vanuit de schoolbanken. Beiden kozen ze heel bewust voor de snelgroeiende operations- en supply chain-adviseur. We vroegen ze naar hun motivatie en hun eerste ervaringen.

Cas Hagenaars wordt graag uitgedaagd. Ook wil hij zich blijven ontwikkelen. Niet zo gek dan ook, dat hij er zo’n drie jaar geleden voor koos om zijn loopbaan af te trappen in de adviesbranche.

“De doorslaggevende factor was de mogelijkheid om bedrijven te helpen bij het analyseren en oplossen van uiteenlopende bedrijfsproblemen”, vertelt hij. Dat deed hij eerst als werkstudent bij Simon-Kucher & Partners en daarna tweeënhalf jaar als Technology Strategy Consultant bij Accenture.

Cas Hagenaars en Daan Nijhof over hun start bij Argon & Co

Dit voorjaar maakte Cas de overstap naar Argon & Co, waar hij startte als Senior Consultant. “Ik krijg veel energie van het oplossen van complexe strategische puzzels. Dit is een van de hoofdredenen waarom Argon & Co mij zo aansprak”, motiveert hij zijn keuze.

“Ook de pragmatische aanpak en de focus passen goed bij mij”, voegt hij toe. “Strategisch advies geven in een operationele setting – veel in de luchtvaartsector – en commercial due dilligence zijn onderwerpen die mij zeer aanspreken.”

Niet snel vervelen

Voor Daan Nijhof, die vorig jaar zijn master in Transport, Infrastructuur & Logistiek afrondde aan TU Delft, betekent zijn start als Consultant bij Argon & Co het begin van zijn loopbaan. Net als Cas enkele jaren eerder, koos hij heel bewust voor de adviesbranche – en óók om grofweg dezelfde reden.

“In de consultancy krijg je de kans om in hele verschillende branches problemen te analyseren”, legt hij uit. “De variëteit in projectonderwerpen en werklocaties is groot en gaat niet snel vervelen.”

Dat hij specifiek koos voor Argon & Co had onder meer te maken met “de schaal van het bureau en de sfeer die daarbij hoort”, legt hij uit: “Een klein hecht team, met een open en platte organisatie.”

Klein maar groot

Toch is het tweetal met hun keuze voor Argon & Co terechtgekomen bij een groot advieskantoor: Argon & Co telt meer dan 500 medewerkers in ruim 10 landen. In Nederland is het bureau echter nog relatief kort actief, met een klein (maar groeiend) team.

Het kantoor beschikt over een sterk trackrecord in zijn focusgebieden: operations en supply chain. En dat zijn precies de vakgebieden die de harten van Cas en Daan sneller doen kloppen.

“Er heerst een sfeer van samenwerking en collegialiteit.”

“Strategic operations en supply chain trekken me aan vanwege de dynamiek en de mogelijkheid om direct impact te hebben op de efficiëntie en effectiviteit van bedrijfsprocessen”, vertelt Cas. “Het strategisch nadenken over hoe een operatie zo efficiënt mogelijk ingericht kan worden is iets waar ik veel energie van krijg.”

Daan knikt: “Het biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd naar het bredere plaatje van een probleem te kijken, terwijl je ook echt de diepte in kunt gaan om het proces volledig te begrijpen. Wat mij betreft een mooie balans tussen de strategische kant en de diepere analyses.”

Met open armen

Inmiddels beiden geland in het team, kijken Daan en Cas enthousiast terug op hun onboarding. “Vanaf dag één voelde ik me welkom”, vertelt Cas. “Iedereen toonde interesse. Ik werd meteen uitgenodigd voor leuke events en aangemoedigd om mijn ideeën en inzichten te delen.”

“Er hangt een erg positieve sfeer in de groep”, geeft hij aan, “wat bijdraagt aan de kwaliteit die we leveren bij de klanten. Iedereen wordt enthousiast van het gezamenlijk aanpakken en oplossen van complexe puzzels bij klanten, en dit voel je ook echt iedere dag.”

Ook Daan voelde zich gelijk thuis. “Vanaf dag één ben ik met open armen ontvangen, in een écht gezellig team. Er heerst een sfeer van samenwerking en collegialiteit, wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.”

Bovendien genoot hij ervan “direct on-the-job” te kunnen beginnen. “In korte tijd veel leren en meteen lekker aan de slag. Bovendien mocht ik meteen meelopen in een traject van trainingen, samen met mijn collega’s met vergelijkbare ervaring.” 

Analyse en pragmatiek

Cas vond in zijn eerste klantopdracht meteen een leuke uitdaging. “Voor een netbeheerder ontwerpen we een landelijk model, met als doel om op efficiëntere en effectievere wijze operationeel te kunnen sturen. Het landelijke model zorgt voor een verbetering van de planningsketen en verhoging van de leveringsbetrouwbaarheid.”

“Je krijgt vanaf het begin een breed scala aan trainingen aangeboden.”

“Wat deze opdracht leuk maakt, is dat we op basis van zowel kwantitatieve als kwalitatieve analyses een uniform model ontwerpen en deze vervolgens fit-for-purpose maken voor de verschillende regio’s waarin de netbeheerder opereert. Dit is dan ook gelijk een mooi voorbeeld van hoe bij Argon & Co analyse en pragmatiek samenkomen.”

Daan stapte meteen na zijn start in bij een lopend duurzaamheidsproject van een bank. “Omdat het project al een tijdje bezig was, was het snel schakelen om in korte tijd bij te zijn met de denkstappen die collega’s in de maanden ervoor al hadden gezet. Hierdoor heb ik in korte tijd veel geleerd over het onderwerp en de latere fases in een project.”

Inmiddels werkt Daan ook aan een tweede project, waarin hij vanaf de start meedraait. “Hier zijn we met een aantal collega’s aan het werk om op korte termijn een onderhoudsservice en het proces daaromheen te optimaliseren. Daarin kan ik een groot deel van een werkstroom oppakken en echt aan mijn eigen stukje van het project werken”, vertelt hij enthousiast.

Elke dag nieuwe dingen leren

Naast de uitdagende klantopdrachten biedt Argon & Co ook volop trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. “Je krijgt vanaf het begin een breed scala aan trainingen aangeboden”, vertelt Cas. “Samen met de ervaring die ik elke dag opdoe en de ondersteuning van een groep gedreven en behulpzame collega’s, stelt het me in staat elke dag nieuwe dingen te leren en snel impact te maken op mijn project.”

En daarbij krijgen de consultants ook de ruimte om hun eigen pad uit te stippelen. “Samen met je mentor stel je een jaarplan op om bepaalde doelen te bereiken, en zijn er vaste feedbackmomenten op het project ingebouwd om te blijven groeien en je doelen te bereiken. Ik weet zeker dat dit me goed gaat helpen in mijn carrière.”

Ideale omgeving om te excelleren

Al met al blikken Daan en Cas dan ook dik tevreden terug op hun keuze en hun eerste maanden. “Bij Argon & Co komen strategische adviesvraagstukken samen met een persoonlijke aanpak, wat voor mij de ideale werkomgeving creëert om te excelleren”, stelt Cas.

“Absoluut”, bevestigt Daan. “Ik ben pas net begonnen, maar heb nu al zóveel geleerd en gedaan. Ik kijk enorm uit naar wat de komende jaren nog gaan brengen!”