Richard Lesser 6de CEO van Boston Consulting Group

18 januari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin januari nam Richard Lesser het stokje over van Hans-Paul Bürkner. Daarmee is hij de zesde CEO van The Boston Consulting Group, een strategie adviesbureau dat in 1963 is opgericht. Lesser zal de firma leiden vanuit het kantoor in New York, daarnaast krijgt hij ook een vaste werkplek in Beijing.
 
Medio 2012 werd bekend dat Richard Lesser in een relatief democratisch proces door de bijna 800 partners werd benoemd tot de nieuwe topman van Boston Consulting Group.
 
BCG CEO Richard Lesser
 
Hans-Paul Bürkner opvolgen wordt een uitdagende uitgave voor Richard Lesser. Onder het negenjarig bewind van de Duister, die opereerde vanuit New York en Frankfurt, is de omzet van The Boston Consulting Group bijna verdrievoudigd. Het advieskantoor heeft inmiddels kantoren in meer dan 40 landen en is na rivaal McKinsey & Company het grootste strategy consulting kantoor ter wereld.
 
De voormalige topman heeft alle vertrouwen in zijn opvolger: "Richard's passie en bewezen track record richting zowel klanten als interne BCG zaken zorgen ervoor dat hij de ideale kandidaat is om BCG's verdere groei ambities te verwezenlijken" zegt Bürkner.

Over Richard Lesser
Richard Lesser maakt sinds 2006 deel uit van BCG’s Executive Committee en vervult de rol van BCG’s voorzitter voor Noord- en Zuid Amerika sinds 2009. Daarvoor was hij sinds 2000 hoofd van het New York kantoor. Hij is een expert op het gebied van innovatie, strategie en grote transformaties. In 2009 noemde het Amerikaanse tijdschrift “Consulting Magazine” hem één van de meest invloedrijke consultants binnen de adviesbranche. Voordat hij in 1988 in dienst trad bij BCG, werkte Lesser bij Procter & Gamble. Hij behaalde een MBA (high distinction) aan de Harvard Business School en een BSE in chemical engineering (summa cum laude) aan The University of Michigan.