Richard Lesser CEO van Boston Consulting Group

07 juni 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Boston Consulting Group (BCG) heeft Richard Lesser (49) per januari 2013 benoemd tot wereldwijd chief executive. Lesser, die momenteel BCG-voorzitter van Noord- en Zuid-Amerika is, volgt Hans-Paul Bürkner (59) op. Lesser werd gekozen door de ruim 700 partners die mochten stemmen.

Democratisch selectieproces

BCG’s CEO-selectieproces is, in tegenstelling tot de processen bij zijn voornaamste strategy consulting concurrenten, zeer democratisch. Elke BCG-partner, ongeacht ervaring, heeft één stem in de CEO-verkiezing, net als bij andere grote managementbeslissingen. Volgens het adviesbureau reflecteert de verkiezing BCG’s samenwerkings- en non-hiërarchische cultuur.

Bürkner, die werkt in Frankfurt, was in de afgelopen negen jaar president van BCG. Toen hij in 2004 de leiding overnam werd hij BCG’s eerste CEO die niet in de VS is geboren. Onder Bürkners leiderschap is de omzet van het strategieadviesbureau bijna verdriedubbeld tot $3,55 miljard, en verdubbelde het aantal werknemers tot 8.400. Tevens opende BCG 17 nieuwe kantoren wereldwijd en heeft het bedrijf zich gevestigd als een full-service managementadviesbureau met een internationaal bereik.

“BCG heeft geleidelijk marktaandeel gewonnen t.o.v. zijn concurrenten en is goed gepositioneerd om zijn groeitraject voort te zetten. Ik twijfel er absoluut niet aan dat Richard, met zijn inspirerend leiderschap, veel nieuwe ideeën zal brengen en BCG naar een hoger niveau zal tillen”, zei Bürkner.

Richard Lesser
Voordat hij in 2009 werd benoemd tot regionale voorzitter van Noord- en Zuid-Amerika werkte Lesser als hoofd van het New York Metro office system tussen 2000 en 2006, en vanaf 2006 bij het Executive Committee van de adviesfirma. Lesser kwam in 1988 bij BCG werken. Daarvoor was hij werkzaam als productontwikkelaar bij Procter & Gamble. Hij behaalde een MBA cum laude aan Harvard Business School en een BSE in chemical engineering summa cum laude aan de University of Michigan. Lesser is getrouwd en heeft drie kinderen.