Unica neemt Bavak Security Group over van investeerder

29 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Unica, een van de grootste technische dienstverleners van Nederland, heeft Bavak Security Group overgenomen van investeringsmaatschappij OxGreenfield.

Bavak Security Group is gespecialiseerd in perimeterbeveiliging, gebouwbeveiliging en specifieke defensiebeveiliging. Het bedrijf biedt beveiligingsoplossingen voor overheid en de zakelijke markt. De klanten van Bavak opereren meestal in belangrijke infrastructuren zoals datacenters, lucht- en zeehavens, ministeries en nutsbedrijven.

Het bedrijf is gevestigd in Noordwijk en heeft 80 medewerkers. Zij genereren samen een omzet van zo’n €20 miljoen.

Unica neemt Bavak Security Group over van investeerder

Bavak Security Group wordt binnen Unica – een dienstverlener met circa 4.000 medewerkers – onderdeel van het cluster Access & Security, waar alle diensten op het gebied van toegangs- en beveiligingsoplossingen onder vallen.

Unica speelt met de overname in op de toenemende behoefte bij klanten om veiligheidskwesties zo breed mogelijk aan te pakken. Het bedrijf bood tot dusver oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, industrie, internet of things en slimme gebouwen. 

“Met de overname van Bavak zetten we een verdere stap in het aanbieden van de complete keten van toegang & beveiliging”, zegt Unica-CEO John Quist. “Bavak-klanten kunnen profiteren van de sterke positie en expertise die wij op veel gebieden hebben. De cultuur van Bavak, oorspronkelijk ook een familiebedrijf, past perfect bij Unica. Dit geldt ook voor de strategische fit als specialist in de internationale high-end beveiligingsmarkt.”

Als onderdeel van Unica kan Bavak beschikken over een breder dienstenaanbod. “Bavaks specialistische kennis in de internationale high-end beveiligingsmarkt sluit perfect aan bij de brede technologische capaciteiten van Unica, dat al een duidelijk profiel in het securitysegment heeft”, aldus Bavak-CEO Jasper Weijman.

“In deze sterke combinatie kunnen we, vanuit een overeenkomstig DNA, gezamenlijk klanten bedienen met een nog breder dienstenpalet. Het delen van specialistische kennis is een uitstekende basis voor deze volgende stap naar verdere groei”, geeft hij aan.

Het management van Bavak Security Group blijft verbonden aan het bedrijf, dat onder de huidige naam en locatie in Noordwijk blijft opereren. 

Dealmakers

De deal werd begeleid door tal van M&A-adviesbureaus. CFI trad op als de exclusieve corporate finance-adviseur voor OxGreenfield en Bavak. Het dealteam werd geleid door Kevin Driesen. 

PwC was verantwoordelijk voor financial due-diligence en het belastingadvies, met een team onder leiding van Bart Weijers en Gijs van Leeuwen. Ook FTI Consulting werd ingeschakeld om financial due diligence uit voeren, met een team geleid door Saskia Hinkenkemper. Juridisch advies werd verzorgd door Leeway Advocaten (deal captain: Marga Verwoert) en JB Law (Ytzen Marseille).