Subsidiebureaus gaan verder onder één naam: Ignite Group

17 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een reeks van overnames gaat Vindsubsidies samen met alle ingelijfde bedrijven verder onder één naam: Ignite Group.

Sinds de oprichting in 1997 houdt Vindsubsidies zich bezig met dienstverlening rondom het subsidiedomain. Na jaren van gestage groei is het bedrijf in de afgelopen drie jaar in een stroomversnelling geraakt. 

Sinds de komst van investeerder SilverTree Equity in 2021 zijn zes overnames gesloten in binnen- en buitenland, waaronder die van De Breed & Partners en Dorucon. Als gevolg hiervan is het personeelsbestand verdrievoudigd naar meer dan 190 professionals verspreid over tien kantoren in Nederland en Duitsland.

Subsidiebureaus gaan verder onder één naam: Ignite Group

“Met inmiddels tien vestigingen in Nederland en Duitsland is het hoog tijd om de onderliggende merken samen te brengen onder één naam”, zegt Henk Heerink, directeur van Ignite Group

Ignite Group brengt alle diensten van de verschillende labels samen onder één dak. Het bureau biedt subsidiedienstverlening op provinciaal, landelijk en Europees niveau en heeft expertiseteams op het gebied van IT, life sciences, duurzaamheid en innovatie. Naast WBSO-advies en andere subsidieadvisering beschikt Ignite Group over digitale oplossingen zoals tools en een database waarin duizenden subsidies inzichtelijk worden gemaakt.

“Met deze fusie en rebranding ontstaat er een unieke full-service dienstverlener die ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden optimaal ondersteunt rondom subsidies”, aldus Heerink. “Ignite Group is hiermee een internationale marktleider in subsidieadvies en bijbehorende digitale oplossingen.”

“Het is geweldig om te zien wat er gebeurt wanneer je zoveel expertise samenbrengt”, voegt Cees van den Heijkant toe, voorzitter van de raad van commissarissen.

Klaar voor de toekomst

Voortbouwend op de nieuwe basis wil het subsidieadviesbureau nu de volgende stap zetten. “Ignite Group komt nu in een nieuwe fase terecht”, zegt John Messamore, managing partner bij SilverTree Equity. “Er staat een geweldig fundament om deze innovatieve marktleider verder te laten groeien, onder meer via verdere overnames in Nederland, Duitsland en daarbuiten.”