Delaware neemt duizendste volledig elektrische auto in gebruik

13 mei 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Al jaren zet delaware flinke stappen in het verduurzamen van zijn wagenpark in de Benelux. Deze maand viert het IT-adviesbureau in dat kader een mooie mijlpaal: de duizendste elektrische auto.

“In 2016 hebben we onze mobiliteitsstrategie voor de toekomst bepaald”, zegt Pieter Sanders, Fleet and Facility Manager bij delaware. Een van de pijlers van deze mobiliteitsstrategie is elektrisch rijden. “Destijds was elektrisch rijden nog toekomstmuziek.”

Na eerst wat jaren te hebben ingezet op de transitie naar plug-in hybrides, maakte het bedrijf in 2020 de keuze om zich volledig te focussen op 100% elektrische bedrijfswagens.

delaware neemt 1.000ste volledig elektrische auto in gebruik

Deze transformatie is in sneltreinvaart gerealiseerd. Aan het einde van 2020 telde delaware slechts 25 volledige elektrische voertuigen in zijn vloot. In januari 2022 was de honderdste volledig elektrische auto beschikbaar. Tegen februari 2023 bestond een kwart van het wagenpark uit elektrische auto’s.

Met de komst van de duizendste elektrische auto (een BMW iX3 op naam van senior consultant Yoni Roussel) bestaat 65% van het wagenpark nu uit volledig elektrische auto’s.

Bij delaware werken wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers in 19 landen. De Benelux-divisie heeft rond de 1.600 medewerkers, verspreid over kantoren in thuismarkt België, Nederland en Luxembourg.

Sanders zegt dat delaware met deze mijlpaal vooroploopt in de markt van IT-consultantsbureaus. Het succes is volgens hem vooral te danken aan een duurzame missie die door het hele MT wordt geleefd, en een aanpak die aansluit bij de wensen van de medewerkers. “De overgang naar elektrisch rijden heeft zonder verplichtingen plaatsgevonden. Bovenal moet elektrisch rijden werkbaar zijn en met minimale barrières in het gebruik.”

Delaware is een specialist in digitale transformatiediensten. Het bedrijf is een erkende consultingpartner van bekende softwareleveranciers als SAP, Microsoft, OpenText en Salesforce.