Rijkswaterstaat kiest Conclusion en Quanza voor beheer IT-infrastructuur

10 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Rijkswaterstaat gaat het beheer van de missiekritische netwerkinfrastructuur uitbesteden aan Conclusion en Quanza. De twee externe IT-dienstverleners zijn geselecteerd na een competitieve aanbesteding.

Via het gunningstraject zocht Rijkswaterstaat een partner die verantwoordelijk is voor het ontwerp, beheer en onderhoud van de IT-infrastructuur. Dit omvat de fysieke IT-assets – denk aan 6.000 switches, 5.000 kilometer glasvezel, 1.500 routers en 1.000 WiFi access points, evenals de digitale infrastructuur die het geheel in de lucht houdt.

Ook zocht de overheidsdienst een partner die de ketenregie over de verschillende serviceproviders kan voeren en begeleiding kan bieden bij de verdere modernisering van het netwerk.

Rijkswaterstaat kiest Conclusion en Quanza voor beheer IT-infrastructuur

Uit de verschillende pitches kwamen Conclusion Mission Critical (onderdeel van Conclusion) en Quanza als winnaar uit de bus, waarbij Conclusion verantwoordelijk wordt voor de operationele service-integratie en governance, en Quanza voor het beheer en onderhoud van het netwerk.

“Ons doel is om altijd een beschikbaar, veilig en voorspelbaar IT-netwerk te hebben. We kijken uit naar onze samenwerking met Conclusion en Quanza voor het beheer van onze netwerkinfrastructuur”, zegt Adriaan Schutte, Directeur Informatievoorziening Rijkswaterstaat Netwerken bij Rijkswaterstaat.

Marc de Beer, Directeur bij Conclusion Mission Critical: “Ik ben verheugd dat we Rijkswaterstaat mogen toevoegen aan ons klantportfolio. Als organisatie leveren zij een cruciale bijdrage aan een vitaal Nederland, waarmee ze perfect passen bij het type organisaties dat wij graag bedienen.”

Judith Tolk, Commercieel Directeur bij Quanza: “We zijn enorm trots om Rijkswaterstaat te verwelkomen bij Quanza. Het is voor ons een mijlpaal geheel in lijn met onze strategische koers, waarin onze toewijding om hoogwaardige diensten te leveren die voldoen aan de strengste eisen van missiekritieke- en vitale infrastructuren sterk naar voren komt.”

“Ik kijk ernaar uit om onze expertise te combineren met die van Conclusion Mission Critical en zo samen zorg te dragen voor een robuuste en toekomstbestendige netwerkinfrastructuur van Rijkswaterstaat, welke bijdraagt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.”