Laura Dignum start bij duurzame consultancy Krachtwerk

13 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Laura Dignum is gestart bij Krachtwerk, een boutiquespeler gericht op de energietransitie. Ze komt over van Accenture, waar ze actief was op het snijvlak van energie, duurzaamheid en technologie.

“Na twee leerzame jaren bij Accenture kies ik bewust voor de overstap naar een organisatie die beter bij mij past: een kleinere consultancy waar ik mij verder kan specialiseren in de energiesector, en waar de wil om positieve impact te maken centraal staat”, vertelt Dignum.

Laura Dignum start bij duurzame consultancy Krachtwerk

Ze wil zich graag inzetten voor het versnellen van de energietransitie. “We zijn hier in Europa al goed bezig, maar een verdere versnelling is van groot belang. De wil is er, de mogelijkheden zijn er, maar de nodige complexiteit is er ook. Door de juiste samenwerking, innovatieve oplossingen en daadkracht heb ik er volle vertrouwen in dat we er gaan komen. En hier zet ik mij met veel toewijding voor in!”

De afgelopen anderhalf jaar werkte Dignum bij Accenture als adviseur op het gebied van hernieuwbare energie en in de rol van consultant. “Daarbij was ik binnen verschillende organisaties actief in de energiesector. Ik zoek graag de verbinding op, heb oog voor detail en houd ervan om meerdere disciplines bij elkaar te brengen. Dit doe ik met effectieve communicatie en coördinatie, ondersteund door analytische vaardigheden en vooral met een positieve insteek.”

Bij Krachtwerk, een energie- en duurzaamheidsadviesbureau uit Amsterdam, draait alles om innovatie en het delen van kennis. Het bureau helpt organisaties en mensen bij maken van de overstap naar duurzame energie. Vanuit haar nieuwe rol is Dignum inzetbaar bij opdrachtgevers voor onder meer het leveren van advies, project- en procesmanagement of bijvoorbeeld het uitvoeren van impactanalyses.

Ze zit in elk geval uitstekend op haar plek, zo laat ze weten: “Het is mooi om te zien hoeveel kennis en expertise er binnen de organisatie zit en hoe dit met elkaar wordt gedeeld, en wat voor uitdagende en mooie projecten we met zijn allen doen.”

Zo is ze zelf inmiddels met twee projecten begonnen, een onderzoek naar de rol van kunstmatige intelligentie in de sector en innovatief projectplan om het net beter te gaan benutten. “Ik kijk uit naar de volgende opdrachten die eraan komen!”, besluit Dignum.