OC&C, KPMG en E&Y begeleiden ATPI Mgt. buy-out

10 januari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Zakenreisbureau ATP International Group (ATPI) is voor de derde keer in zes jaar van eigenaar veranderd. Deze keer besloot het management van het bedrijf tot een management buy-out (MBO) van zijn aandeelhouder, de private equity-firma Equistone Partners Europe. De transactie werd ondersteund door OC&C Strategy Consultants (commerciële due diligence), KPMG (financiële due diligence), Ernst & Young (belastingadvies), Rothschild (corporate finance) en DLA Piper (juridisch advies).

ATPI Group is een internationale firma die zakenreizen, corporate event management en online reisdiensten aanbiedt. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen, en beschikt verder over 1,400 werknemers verspreid over 52 kantoren. Zijn historie ligt in Nederland: in de late jaren ’90 breidde het Nederlandse reismanagementbureau Active Travel uit door diverse reisbureaus in Nederland te consolideren. Nadat het twee Britse reisbureaus had gekocht – Seaforths en Ayscough Travel – groeide ook zijn marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk. Met de hulp van private equity-firma’s in de jaren 2000 heeft ATPI Group een sterke internationale uitbreidingsstrategie gerealiseerd.

Derde eigenaar in zes jaar tijd
ATP International Group werd in 2006 overgekocht voor €44 miljoen door LDC, een Britse private equity-firma die zich focust op het middensegment. In 2008 verdubbelde LDC zijn investering door ATP te verkopen aan Equistone Partners Europe voor €90 miljoen. De prijs die voor de management buy-out werd betaald is niet bekendgemaakt. De huidige Chief Executive Officer (CEO) Graham Ramsey zal ATPI blijven leiden.