Marktlink breidt uit naar Twente met nieuw kantoor in Hengelo

26 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marktlink heeft een nieuw kantoor geopend in Hengelo. Vanuit daar wil de overnameadviseur ondernemers in Oost-Nederland helpen bij de verkoop van hun bedrijf.

Het is het achtste kantoor van Marktlink in Nederland en alweer nummer zeventien in Europa. “Wij zetten mkb-ondernemers die hun bedrijf willen verkopen met de beste kopers aan tafel,” vertelt Fredrik Jonker, partner bij Marktlink. “Dat vraagt om sterke lokale wortels en een warm internationaal netwerk.”

Marktlink is met ruim 300 medewerkers een van de grootste M&A-kantoren van West-Europa. Het bureau richt zich op het mkb-segment en biedt ondersteuning aan zowel de aankoop- als verkoopzijde.

Marktlink breidt uit naar Twente met nieuw kantoor in Hengelo

“We willen toegankelijk zijn voor ondernemers door dichtbij te zijn en lokaal betrokken. Dat vinden ondernemers prettig en geeft vertrouwen”, zegt Jonker.

Vanuit deze aanpak kiest Marktlink voor kantoren in de regio. Zo werd begin dit jaar een vestiging geopend in Maastricht en is eerder deze maand in havenstad Rotterdam. Met de stap naar Hengelo is Marktlink nu ook actief in Twente en versterkt het tegelijkertijd de internationale samenwerking met de Duitse collega’s.

Het team in Hengelo bestaat uit academisch opgeleide professionals, allemaal geboren en getogen in de regio. “Zo spreken we dezelfde taal als die ondernemers. ‘Joa ja…’ betekent bijvoorbeeld nog geen ja… Twentenaren zijn vrij bescheiden en blazen niet hoog van de toren, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden dan ondernemers denken. We helpen ze graag om alle mogelijkheden te verkennen”, licht Jonker toe.

Deze mogelijkheden kunnen lokaal zijn, of ver buiten onze landsgrenzen. “Jaarlijks vullen 60.000 ondernemers onze bedrijfswaarderingstool in, bellen we met 10.000 van hen en koppelen we ze aan de data van 50.000 andere bedrijven. Vanuit een persoonlijk en betrokken gesprek schalen we daardoor razendsnel op naar een enorm netwerk met Nederlandse, Europese en zelfs wereldwijde data”, zegt Tom Beltman, partner bij Marktlink. 

“Lokale en regionale ondernemers weten vaak niet hoe interessant hun bedrijf internationaal gezien is. Als wij dat inzichtelijk maken, is dat een enorme eyeopener”, zegt Wout van den Boom, manager bij Marktlink. “We zorgen ervoor dat onze klanten aan tafel komen met aan alle kanten betrouwbare en welwillende partijen. De slagingskans van onze deals is niet voor niets zo hoog: wij maken de juiste match.”