Hogenhouck m&a begeleidt verkoop van Rietveld

24 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Rietveld heeft een private equity-investeerder aan boord gehaald. Het bedrijf uit Giessenburg kreeg tijdens het verkooptraject financiële begeleiding van Hogenhouck m&a.

Sinds de oprichting in 1994 biedt Rietveld voertuigmanagement- en voertuigveiligheidsoplossingen aan organisaties die werken met voertuigen en machines. Denk aan fleetmanagementoplossingen, detectie- en alarmsystemen, boordcomputers, werklampen en camerasystemen.

“Rietveld is een gezond bedrijf met veel technische kennis in huis”, zegt oprichter Pleun Rietveld. “We willen onze producten en diensten sneller professionaliseren en onze (internationale) groeiambitie verwezenlijken. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare partner die waarde toevoegt aan de organisatie.”

Hogenhouck m&a begeleidt verkoop van Rietveld

Deze zoektocht werd vorig jaar ingezet onder begeleiding van Hogenhouck m&a, een M&A-kantoor dat uitsluitend voor ondernemers werkt. Het resultaat van de zoektocht is nu wereldkundig gemaakt: investeerder OxGreenfield uit Naarden neemt voor een niet nader genoemd bedrag een meerderheidsbelang in Rietveld.

“Voor onze klanten zal de samenwerking met OxGreenfield geen direct merkbare veranderingen met zich meebrengen”, stelt Rietveld. “We behouden onze vertrouwde naam Rietveld en blijven ons inzetten om de wereld met voertuigen en machines, efficiënter, duurzamer en veiliger te maken. Onze cultuur met de ‘easy’ no-nonsense mentaliteit en persoonlijke maatwerkservice blijft in stand.”

“Dankzij de samenwerking met OxGreenfield kunnen we sneller toewerken naar onze groei- en ontwikkelambities en hebben we een betrouwbare en waardevolle extra kennispartner aan boord. Dat zie ik als een groot voordeel voor Rietveld en onze relaties”, voegt de directeur toe.

OxGreenfield investeert vooral in mkb-bedrijven die actief zijn in de technische dienstverlening en industriële sectoren. Andere portefeuillebedrijven zijn onder meer Exakt, Odink & Koenderink en Staka.

Victor Rosier, die vanuit Hogenhouck m&a leidinggaf aan het dealteam, reageert verheugd op de gesloten deal. “Met OxGreenfield, als hands-on investeerder, wordt niet alleen de benodigde ondersteuning aan het management geboden, maar deze partner sluit ook naadloos aan bij de ambities en waarden van Rietveld.”

Het is voor Hogenhouck m&a de zesde deal die het dit jaar met succes heeft weten te sluiten. Bij de Haagse dealmaker werken ruim 35 medewerkers.