Kwart van werknemers zoekt nieuwe baan in 2013

08 januari 2013 Consultancy.nl

In 2013 zal naar verwachting een kwart van de werknemers een nieuwe baan zoeken. Werkgevers zijn hiervan op de hoogte, maar liefst 79% van organisaties maakt zich zorgen om het mogelijk verlies van toptalent. Dat concludeert HR adviesbureau Robert Half op basis van onderzoek onder 200 HR managers bij Britse bedrijven.
 
Phil Sheridan, managing director van Robert Half Verenigd Koninkrijk, waarschuwt bedrijven voor de impact: “Toptalent is cruciaal voor de groei van de ondernemingen. De meeste bedrijven hanteren echter een passieve houding rond het behoud van personeel en komen meestal pas in beweging wanneer ze met een reeks vertrekkers worden geconfronteerd. Dan is het meestal echter te laat om toptalent alsnog te overtuigen om te blijven. Het verlies van één op vijf medewerkers kan dan ook een verwoestende impact hebben op de prestaties van de onderneming”.
 
“Vooral bij de start van het nieuwe jaar beginnen werknemers vaak uit te kijken naar een nieuwe baan” voegt Sheridan toe. “Bedrijven die er echter in slagen om de continuïteit binnen hun teams te behouden, creëren voor zichzelf een belangrijk voordeel om door de moeilijke economische omstandigheden te navigeren en successen te boeken. Het is weliswaar niet altijd mogelijk om het beste talent te overtuigen om te blijven, maar de nodige aandacht en ondersteuning voor werknemers kan een massale exodus vermijden”.

Nieuws

Meer nieuws over