Bosbedrijf InvesTree wil met investeerder Europa vergroenen

19 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal heeft een meerderheidsbelang verworven in InvesTree. Met het groeikapitaal wil het bosbedrijf opschalen in binnen- en buitenland.

InvesTree staat bekend om haar expertise in boominspecties, groeiplaats- en verplantbaarheidsonderzoek, waarbij betrouwbare data en gespecialiseerde kennis van cruciaal belang zijn. De afgelopen jaren heeft InvesTree gemeentes en waterschappen ondersteund bij het vergroenen van de omgeving, het bevorderen van biodiversiteit en het beoordelen van (monumentale) bomen.

Als moederbedrijf van Bomenwacht, De Boominspecteurs, Grib en Bomenbanen, biedt InvesTree een breed scala aan oplossingen voor bomenvraagstukken in de openbare ruimte, variërend van advies en consultancy tot boominspecties, software en talentontwikkeling.

Bosbedrijf InvesTree wil met investeerder Europa vergroenen

Met de steun van Karmijn Kapitaal wil InvesTree haar leidende positie in Nederland versterken en uitbreiden naar andere Europese landen. Dit omvat een verdere professionalisering van de activiteiten en een uitbreiding van het softwareplatform. Bovendien zal het managementteam worden versterkt (het huidige management aan boord blijft) en zal er nieuw talent worden aangetrokken.

Bij de vier dochterondernemingen werken momenteel meer dan 100 medewerkers.

“Duurzaamheid en vergroening zijn cruciaal in onze samenleving”, vertelt Claire de Jager, Investment Manager bij Karmijn Kapitaal. “InvesTree speelt hierin een ambitieuze en doeltreffende rol. Wij zijn verheugd om samen te werken aan het realiseren van de ambitie van InvesTree en het blijven maken van een positieve impact op mens en maatschappij.”

Bij de deal waren verschillende dealmakers betrokken. BDO leverde M&A- en transactieadvisering, en gaf ook juridisch advies. FTI Consulting nam de financial due diligence voor haar rekening, DeBreij was betrokken bij het juridische traject, en Atlas Fiscalisten leverde de belastingadvisering.

“Het realiseren van onze ambitie om Nederland en Europa te vergroenen vereist een professionele partner”, reageert Leon Spek, oprichter van InvesTree. “Karmijn Kapitaal deelt onze visie en normen op het gebied van vergroening, waardoor ik ervan overtuigd ben dat we samen onze groeidoelen kunnen bereiken.”