Coppa begeleidt P2P-selectietraject bij ROC van Twente

14 juni 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

ROC Twente wilde overstappen op een nieuwe inkoopsysteem, voor ondersteuning bij dit traject haalde de onderwijsinstelling Coppa aan boord voor begeleiding.

Met een divers aanbod van meer dan 250 opleidingen en trainingen, verspreid over 19 locaties in de regio, bereikt het ROC van Twente jaarlijks bijna 18.500 studenten en cursisten. Deze worden ondersteund door een toegewijd team van ruim 2000 medewerkers, die zich inzetten voor hoogwaardig onderwijs en professionele begeleiding.

Voor het Purchase to Pay (P2P)-proces (van inkoop tot betaling) maakte de ROC van Twente sinds 2008 gebruik van hetzelfde systeem, dat broodnodig aan vervanging toe was.

Coppa begeleidt P2P-selectietraject bij ROC van Twente

Het systeemselectietraject begon met een strategische analyse van de behoeften van ROC van Twente ten aanzien van het P2P-proces. Hiervoor werden de functionele behoeften opgehaald bij de eindgebruikers binnen de financiële functie en inkoopfunctie. Ook werd in kaart gebracht welke verbeterpunten gerealiseerd dienen te worden in de huidige manier van werken.

Experts van Coppa werden aan boord gehaald om het vendor- en systeemselectietraject te ondersteunen. In een periode van enkele maanden is een selectietraject doorlopen, van het opstellen van een longlist en vervolgens een shortlist tot het vergelijken van de kanshebbers en het daadwerkelijk contracteren van een nieuwe leverancier.

Marcel van Vliet, hoofd bedrijfsbureau H&FZ van ROC Twente, is erg te spreken over de samenwerking: “Coppa voelt de krachten in onze (onderwijs)organisatie juist aan en weet deze goed in te zetten om gezamenlijk tot een goed, gedragen resultaat te komen. Ervaring in soortgelijke organisaties is bij Coppa voelbaar aanwezig. Specialistische ondersteuning van Coppa heeft ons goed geholpen de aanbesteding van het P2P systeem te doorlopen.”

Inmiddels is het systeem geïmplementeerd binnen de bedrijfsvoering. Eindgebruikers omschrijven de nieuwe oplossing als een flinke vooruitgang. Het ROC van Twente heeft met behulp van het systeem nu doorlopend inzicht in de status van betalingen en werkkapitaal.