Patrick van der Velden verbindt zich aan adviesbureau

04 april 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Patrick van der Velden heeft zich als senior adviseur verbonden aan PROOF Adviseurs.

Van der Velden heeft vele jaren ervaring binnen de publieke en private sector. Hij werkte in rollen als business unit manager, consultant en projectmanager, en is daarnaast al 25 jaar politiek actief binnen de gemeente Bergen op Zoom.

Hij begon zijn loopbaan in 1992 bij chemiebedrijf Ad Chemicals, waar hij tot 2014 bleef werken. Vanaf 1999 combineerde hij dit met zijn rol binnen de lokale partij GBWP. Van 2006 tot 2014 was hij raadslid en fractievoorzitter van de partij, daarna was hij tot 2021 wethouder. Sinds 2022 is hij weer raadslid.

Patrick van der Velden verbindt zich aan PROOF Adviseurs

De laatste jaren werkte Van der Velde ook als consultant en projectmanager. Daarbij richtte hij zich onder meer op maatschappelijke opgaven binnen het fysiek en sociaal domein, rond thema’s als duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit, klimaatadaptatie, water, woningbouw en mobiliteit.

Hieraan geeft hij nu een vervolg met zijn komst naar PROOF Adviseurs, een in Rotterdam gevestigd adviesbureau gespecialiseerd in samenwerking op maatschappelijke opgaven. “Wat mij drijft, is de overtuiging dat het gezamenlijk aanpakken van uitdagingen de sleutel tot succes is”, laat Van der Velden weten.

“Als teamspeler zoek ik constant naar verbindingen en werk ik graag samen met anderen. Mijn streven is om waarde toe te voegen aan organisaties in het publieke domein en dit te doen vanuit mijn ruime ervaring als business unit manager in het bedrijfsleven in combinatie met mijn ruime bestuurlijke expertise als lokaal bestuurder.”

Daarbij zet hij ook graag in op het verbinden van de publieke en private sector. “Ik faciliteer en optimaliseer de interactie tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Ik geloof in het creëren van synergie en het stimuleren van samenwerking om gezamenlijke doelen te bereiken.”