AMI verbetert Modelaanpak Events voor NOC NSF

20 december 2012 Consultancy.nl

Jaarlijks worden er in Nederland diverse internationale, beeldbepalende sportevenementen georganiseerd. Om ervoor te zorgen dat de organisatie van deze evenementen goed verloopt adviseert en ondersteunt sportkoepel NOC&NSF de organisatoren. Een van de initiatieven is een ‘Modelaanpak Evenementen’: een online handboek voor de organisatie van sportevenementen. In het aanpak kunnen organisatoren tips en best practices raadplegen op het gebied van o.a. logistiek, ticketing of de inzet van social media.
 
AMI Consultancy gaat in opdracht van NOC*NSF een bijdrage leveren aan het ‘Modelaanpak Evenementen’. Het adviesbureau uit Maastricht toetst of de Modelaanpak voldoet aan hun eisen van projectmatig werken, en hoe de informatie die erin staat, efficiënt gepresenteerd kan worden. Het advies wordt begin 2013 opgeleverd.
 
Volgens AMI Consultancy vertegenwoordigt de samenwerking een win-win situatie: AMI Consultancy is bezig met de ontwikkeling van een online tool voor projectmatig werken, dus zij leren ook veel van deze toetsing aan de praktijk.
 
Sport & Zaken
De samenwerking is tot stand gebracht door Sport & Zaken. Sport & Zaken fungeert als matchmaker tussen sportorganisaties en bedrijven met hart voor sport. De stichting begeleidt de bedrijven die pro-bono een bijdrage willen leveren aan de sport. uim 250 bedrijven hebben zich aangesloten bij Sport & Zaken, waaronder 19 adviesbureaus.
 
Pilot
AMI Consultancy en Sport & Zaken beschouwen de opdracht als een ‘pilot’. Als de samenwerking wederzijds bevalt dan zal het adviesbureau zich als adviseur van de sport aansluiten bij Sport & Zaken.

Nieuws

Meer nieuws over