iPhone gebruikers doen de meeste mobiele aankopen

14 december 2012 Consultancy.nl

iPhone gebruikers zijn actiever op het internet en ook actiever op het gebied van e-commerce. Zo maakt 75% van iPhone-gebruikers dagelijks gebruik van apps, ten opzichte van 60% van Android gebruikers en 37% van BlackBerry gebruikers. Soortgelijke trends zijn zichtbaar op het gebied van onder meer internetgebruik en aankoopgedrag Dit blijkt uit onderzoek van Tradedoubler, een internationaal marketing- en technologiebedrijf. Het digitale adviesbureau adviseert marketeers op hun dienstverlening te differentieren naar type smartphone gebruiker.
 
Iphone - Android - Blackberry
 
Gebruikers van een Apple iPhone zijn online actiefst en bezoeken het web dagelijks (80 procent); zij zoeken wekelijks naar producten (46 procent); en zij doen minstens wekelijks aankopen (20 procent). BlackBerry-gebruikers noemen mobile commerce het vaakst een teleurstellende ervaring. Toch staat deze groep gebruikers op de tweede plaats in de rangorde van actieve kopers. Android-gebruikers zijn de tweede groep die mobiel inkopen een teleurstellende ervaring noemt. Zij zijn de hekkensluiters en zijn het minst actief om met hun mobiel aankopen te doen. Slechts 10 procent doet wekelijks een aankoop.
 
Omzetpotentie vergroten
Uit het onderzoek komt naar voren dat de verschillende smartphones en hun besturingssystemen een invloed hebben op het klantgedrag. Wanneer marketeers hier rekening mee houden dan kunnen ze hun omzetpotentie uit e-commerce en m-commerce vergroten. Dan Cohen van Tradedoubler licht toe: “Het is van groot belang om te begrijpen hoe de verschillende mobiele apparaten en hun besturingssystemen, het klantgedrag beïnvloeden en stimuleren – van het eerste rondsnuffelen tot de daadwerkelijke aankoop”. Hij gebruikt Android gebruikers als voorbeeld: “In tegenstelling tot de ervaren iPhone-gebruikers, doen veel Android-bezitters nu bijvoorbeeld voor het eerst ervaring op met een smartphone. Maar gezien het groeiende aandeel van dit platform, wordt het steeds belangrijker om Android-bezitters effectief te benaderen”, zegt Cohen.
 
Gerelateerde berichten:
- 40 Berenschot consultants krijgen veilig rijgedrag app
- 66 procent van alle Nederlanders heeft een smartphone
- BCG adviseurs vrolijker wanneer smartphone uitstaat
- Logica maakt iPhone-applicatie voor artsen

Nieuws

Meer nieuws over