Logica maakt iPhone-applicatie voor artsen

21 augustus 2010 Consultancy.nl

ICT-dienstverlener Logica heeft samen met AirMedApp en Guido de Rooij, anesthesioloog en arts op de traumahelicopter, een innovatieve toepassing voor de Apple iPhone ontwikkeld. Anesthesiologen kunnen met deze zogeheten app voor de iPhone – CS-Anesthesia genoemd - razendsnel allerlei informatie over reanimatie(protocollen) en informatie over geneesmiddelen opvragen. Daarnaast kunnen zij door leeftijd of gewicht van de patiënt in te toetsen ook de juiste dosering van deze medicijnen bekijken. De anesthesiologen hebben dankzij het iPhone-programma overal en altijd essentiële gegevens bij de hand. 

Naast het anesthesieprogramma is er ook een reanimatieprogramma. Deze stelt elke arts, verpleegkundige en hulpverlener die betrokken is bij reanimaties in staat om de belangrijkste protocollen op te zoeken. Voor het goed oefenen van de snelheid van hartmassage is er ook de beschikking over een metronoom, die het juiste tempo aangeeft. De toepassing geeft verder de juiste doseringen aan die bij het gewicht en de leeftijd van de patiënt passen.

Guido de Rooij: ‘Ik word als arts op een traumahelikopter vaak met medische spoedsituaties geconfronteerd. Het is dan van groot belang om zo snel mogelijk de juiste informatie te hebben. Deze iPhone App is een enorme hulp’.

Gerben Mak, directeur Innovatie van adviesbureau Logica Nederland: ’Wij zijn er trots op de medische sector te ondersteunen met deze innovatieve toepassing. Voor de iPhone en andere zogeheten smartphones zijn tot dusver maar weinig specifieke professionele programma’s ontwikkeld. Logica verwacht dat deze markt sterk zal groeien en zal haar grote ervaring van verschillende markten combineren met haar ervaringen met mobiele diensten.’