Alvarez & Marsal start fusie & overname tak in Munchen

12 december 2012 Consultancy.nl

Alvarez & Marsal heeft een gespecialiseerde M&A and Transaction Advisory-praktijk gelanceerd in München, Duitsland. Hiermee wil het inspelen op de verwachte groei in deal- en private equity-activiteit in de komende jaren op de Duitse markt. Ernst & Young partner Jürgen Zapf, die ruim twintig jaar voor het Big 4-kantoor heeft gewerkt, is aangesteld als managing director.

Het internationale adviesbureau heeft al een herstructurering-, prestatieverbetering- en forensisch departement in Duitsland. Eind 2011 lanceerde het consultancykantoor ook een aparte fusie- en overnametak in Amsterdam.

Adrian Balcombe, Europese Managing Director van het corporate finance adviesbureau (‘Transaction Advisory Group’): “We verwachten dat de omgeving voor deals in de komende maanden verder zal verbeteren. Vooral omdat de Duitse bankensector wordt blootgesteld aan real estate en toenemende interesse van private equity voor het kopen van bankenkapitaal.”

Jürgen Zapf: “De manier waarop ondernemingen in Europa opereren is continu aan verandering onderhevig terwijl firma’s reageren op de voortdurende economische crisis. Hoewel banken terughoudend blijven om deals te financieren is er nog steeds veel activiteit in Europa, vooral in het Duitse middensegment en in noodtransacties. Het economische landschap zorgt voor een toegenomen spanning op het management, en private equity-investeerders worden op nieuwe manieren uitgedaagd.”

Nieuws

Meer nieuws over