Alvarez & Marsal lanceert M&A tak in Amsterdam

17 december 2011 Consultancy.nl

Internationaal adviesbureau Alvarez & Marsal (A&M) heeft een fusie en overname tak opgezet in Amsterdam. Ondanks de huidige neergang van de ‘private equity'-markt en de bedrijfsfusie - en overnameactiviteiten ziet A&M grote groeikansen in de Benelux voor haar ‘Transaction Advisory Group’ (TAG). De eerste klant is al binnen, A&M gaat een Brits-Amerikaanse private equity investeerder adviseren bij een miljardendeal.

Opgericht door 3 ex-KPMG adviseurs
Drie ex-KPMG adviseurs hebben de overstap gemaakt en zullen de afdeling vormgeven en projecten binnenhalen. Managing Partner wordt Joop de Hoogh, die hiervoor partner was bij de Transactions Servies tak van KPMG. Het team wordt gecompleteerd door Casper de Bruyn (Senior Director) en Rogier van Mazijk (Senior Associate). Alvarez & Marsal heeft industrie, energie en IT & telecom geïdentificeerd als de sectoren met het grootste potentieel voor zijn transactieadviesdiensten.

Mogelijkheden
Joop de Hoogh, Managing Director van TAG Amsterdam, is positief over de mogelijkheden: "Hoewel de acquisitie- en fusieactiviteiten zijn getroffen door de huidige economische neergang, zien we veel mogelijkheden in de Benelux. Geen van de hier opererende firma's biedt het werkelijk geïntegreerde financiële en operationele transactieadvies dat A&M wel biedt. Binnen twee jaar na opening van A&M's eerste Europese TAG-vestiging in Londen groeiden we uit tot een van de toonaangevende adviesbureaus in het VK. Wij denken eenzelfde groeipad te kunnen realiseren vanuit Amsterdam."

Paul Aversano, Managing Director van A&M Transaction Advisory Group: "Onder de ervaren leiding van Joop de Hoogh, Casper de Bruyn en Rogier van Mazijk vergroten we in belangrijke mate onze mogelijkheden om klanten in de Benelux te helpen om de uitdagingen van dit nieuwe tijdperk van private equity investment het hoofd te bieden."

Nieuws